Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 23:09

Μείωση στα χρήματα για τα νήπια από τη Σχολική Επιτροπή Παπάγου Χολαργού


Σε κλίμα περικοπών μπήκε ήδη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου Χολαργού. Και βρήκε να κάνει οικονομία στους… μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές των νηπίων!

Κι ενώ η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη μεταξύ των γονέων για το πως θα βγει αυτός ο χειμώνας με το τεράστιο ενεργειακό κόστος, αφού και τα περισσότερα μάλιστα σχολεία του Δήμου διαθέτουν φυσικό αέριο για τη θέρμανση, ήρθε μάλλον να τη μεγεθύνει και η πρόταση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κας Κ. Γκούμα -που ψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής- για τη μείωση της επιχορήγησης για τα αναλώσιμα των Νηπιαγωγείων από 40 ευρώ για το κάθε νήπιο στα 30 ευρώ.

«Εγώ πέρσι το αύξησα λίγο το ποσό από 30 σε 40 και φέτος επανήλθε, γιατί είμαστε λίγο όλοι σε μία επιφυλακή», απάντησε η Πρόεδρος σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2023.

Συγκεκριμένα η δημοτική σύμβουλος κα Ν. Χαμηλοθώρη διατύπωσε την απορία της σχετικά με το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ), φόρο που είχε επιβάλει ο Δήμαρχος για να καλύψει την απαίτηση των γονέων των νηπίων που διεκδικούσαν να μην πληρώνουν από την τσέπη τους τη γραφική ύλη και ζήτησε να της εξηγηθεί γιατί ενώ προβλέπεται αύξηση του ποσού του ΦΗΧ (87.000 το 2022 και 90.000 για το 2023) πάρθηκε ήδη απόφαση για μείωση στην επιχορήγηση της γραφικής ύλης για το κάθε νήπιο.

Για την ιστορία η αύξηση 15% του ΦΗΧ επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2018, και το ίδιο έτος δόθηκαν (από αυτό το ποσό) 40 ευρώ για το κάθε νήπιο στα Νηπιαγωγεία Παπάγου και Χολαργού. Χωρίς να χρειάζεται να ζητηθεί τίποτε επιπλέον από τους γονείς. Αυτό ίσχυσε και το 2019. Ενώ το 2020 χρονιά που η Σχολική Επιτροπή αντιμετώπισε διάφορα οικονομικά προβλήματα μειώθηκε με απόφαση της η επιχορήγηση στα 30 ευρώ ανά νήπιο, ενώ το 2021 αυξήθηκε ξανά στα 40 ευρώ, όταν βρέθηκε για πρώτη φορά η κα Γκούμα στη θέση της Προέδρου.

Για τη σχολική χρονιά, λοιπόν, που έχει ξεκινήσει με τον πληθωρισμό να τρέχει σταθερά με διψήφια νούμερα αποφασίσθηκε η περικοπή στους… μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές, παρότι θα εισρεύσουν περισσότερα χρήματα από τους φόρους των δημοτών.

Ο Δήμαρχος στηρίζοντας την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής ανέφερε: «Αποφάσισε αυτή την περίοδο να δώσει 30 ευρώ ανά μαθητή και εδώ είμαστε. Αν χρειαστούν κι άλλα είμαι σίγουρος ότι θα δώσει, όπως είχε δώσει και τα προηγούμενα χρόνια».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.