Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 13:55

Τοπικό Συμβούλιο Νέων: Θυμηθήκαμε τους νέους. Έρχονται εκλογές;

Έντεκα μήνες πριν τη λήξη της δημαρχιακής θητείας η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού καλεί τους νέους από 15-28 ετών εγγεγραμμένους στο Δημοτολόγιονα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με στόχο τη δημιουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.

Μία πρόταση του Δημάρχου που χαρακτηρίστηκε έντονα προεκλογική κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδόν από όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης και τελικά καταψηφίστηκε από τους Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεκλείτη, ενώ οι Τούτουζας, Ανυφαντής, Αυγερινός, Κανάκης και Ζήκας ψήφισαν «ΛΕΥΚΟ».

Σύμφωνα με το Νόμο του 2006 το Τοπικό Συμβούλιο Νέων συστήνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο της δημαρχιακής θητείας ή στο μέσον αυτής. Και γι αυτό η συζήτηση πήγε στο προεκλογικό πυροτέχνημα, αφού στην περίπτωση της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου Τοπικό Συμβούλιο Νέων δεν συστάθηκε κατά τις τρεις προηγούμενες φάσεις που θα μπορούσε βάσει του Νόμου. Ενώ σε αυτή τη χρονική στιγμή που ο Δήμαρχος κατέθεσε την πρόταση βρισκόμαστε 11 μήνες πριν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου του 2023.

Για την ιστορία, Τοπικό Συμβούλιο Νέων είχε συσταθεί το 2008 και στους δύο πρώην Δήμου Παπάγου και Χολαργού και τότε για μία και μόνη θητεία. Κοινό στοιχείο στο τότε και το τώρα, η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Νεολαίας που τόσο το 2008, 14 χρόνια πριν κι επί δημαρχίας Δ. Νικολάου στο Χολαργό ήταν η ίδια Αντιδήμαρχος στην οποία έχει ο κ. Αποστολόπουλος εκχωρήσει και σήμερα την αρμοδιότητα της νεολαίας, η κα Μ. Αθανασάκου Μουντάκη.

Ταυτόχρονα και τις ίδιες μέρες, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε και την επέκταση της κάρτας νέων για το Φεστιβάλ που θεσμοθέτησε το καλοκαίρι, με ισχύ και για τις θεατρικές παραστάσεις του χειμώνα στις κεντρικές αίθουσες. Toπρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι νέοι δημότες 16 έως 30 ετών επιλεγμένες παραστάσεις κάθε Τετάρτη ή Πέμπτη με το μειωμένο εισιτήριο κάθε θεάτρου με την επίδειξη της κάρτας τους.

Καταγράφοντας τελικά μία έντονη τάση της δημοτικής αρχής Παπάγου Χολαργού μέσα από αυτές τις δύο πρωτοβουλίες να προσεγγίσει τη νεολαία.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.