Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:37

Χωρίς εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής το μεγαλύτερο Δημοτικό σχολείο του Χολαργού


Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού για το κενό σε εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής που εξακολουθεί τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της χρονιάς να υπάρχει στο σχολείο. Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα τα παιδιά τους δικαιούνται, αφού η απάντηση που πήραν από τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς δε θα τοποθετηθεί εκπαιδευτικός με την ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής στο Σχολείο (το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου μας) με την αιτιολογία ότι υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τους περισσεύουν ώρες και θα απασχολούν οι ίδιοι τα παιδιά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού:

Θέμα: Αίτημα για άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικού στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Χολαργού (18θέσιο - 385 μαθητές/τριες).

Αγαπητή κα Κεραμέως, κ. Κόσυβα, κ. Μπαμπαρούτση

Σήμερα 04.10.22, 3 εβδομάδες από την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία, και σε συνέχεια της πρώτης επιστολής μας για το ίδιο θέμα, ενημερωθήκαμε από τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, ότι κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς δε θα τοποθετηθεί εκπαιδευτικός με την ειδικότητα της Θεατρικής Αγωγής στο Σχολείο μας (το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου μας) με την αιτιολογία ότι υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τους περισσεύουν ώρες και θα απασχολούν οι ίδιοι τα παιδιά.

Γνωρίζουμε όλες και όλοι ότι η μόρφωση είναι συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών και σαφής υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει.

Οι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ (Θεατρική Αγωγή, Φυσική Αγωγή, Μουσική, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κλπ), έχουν θεσμοθετηθεί και υπάρχουν ακριβώς για να προσφέρουν την ειδική ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών.

Ως Γονείς, έχουμε το δικαίωμα αλλά κυρίως την υποχρέωση να λειτουργούμε με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των παιδιών μας, αυτή δηλαδή που η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να μας παρέχει.

Η μη κάλυψη των κενών από τους σχετικούς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στην προκειμένη της Θεατρικής Αγωγής, στρέφεται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, είναι αντιπαιδαγωγική και βρίσκει το σύνολο της Κοινότητας του Σχολείου μας (Μαθητές/τριες, Γονείς, Εκπαιδευτικοί) αντίθετη.

Καθώς έχει χαθεί ήδη πολύτιμος διδακτικός χρόνος από την έναρξη της Σχολικής χρονιάς, και καθώς αυτές τις μέρες καλύπτονται οι κενές θέσεις ειδικοτήτων,

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εκπαιδευτικού Θεατρικής Αγωγής στο σχολείο για την κάλυψη του κενού γνωστοποιώντας σας ότι θα διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά που η πολιτεία μας παρέχει προς αυτήν την κατεύθυνση κοινοποιώντας ταυτόχρονα το θέμα και προς τα ευρύτερα ΜΜΕ και τους κοινωνικούς φορείς.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού

Πρόεδρος Γιώργος Γερογιάννης                   

Γραμματέας Τατιάνα Καλατζή


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.