Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:10

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: "Ρευστοποιούν την ακίνητη περιουσία του Δήμου λίγο πριν φύγουν"


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" για την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου εκποίησης του κληροδοτήματος Σκυριανού επί της οδού Κυρηνείας στην Κοινότητα Παπάγου. Οι δύο δημοτικές σύμβουλοι της παράταξης Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη ήταν και οι μόνες άλλωστε που καταψήφισαν το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (7/9).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

Ρευστοποιούν την ακίνητη περιουσία του Δήμου λίγο πριν φύγουν

Και ενώ όλοι οι δήμοι της Ελλάδας αγοράζουν συνεχώς ακίνητη περιουσία, διότι το πρόβλημα της έλλειψης κοινωφελών χώρων είναι τεράστιο και ενώ τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, το Ταμείο Ανάκαμψης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βγάζουν συνεχώς χρηματοδοτικά προγράμματα για να αγοράσουν οι δήμοι γη… η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου σε προεκλογικό χρόνο και σε μια εποχή ραγδαίας ανοικοδόμησης, πουλάει κι αυτήν την λιγοστή ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο δήμος μας… για να χτιστεί μία ακόμη πολυκατοικία.

Πρόκειται για το κληροδότημα Σκυριανού που οι εκλιπόντες ιδιοκτήτες άφησαν στον Δήμο Παπάγου Χολαργού προκειμένου να φτιαχτεί γηροκομείο. Όμως, στον Δήμο με το πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου έκρινε ότι δεν χρειαζόμαστε, δημόσιες υποδομές για τους ηλικιωμένους. Ισχυρίζεται ότι θα φτιάξει στο μέλλον Παιδικό Σταθμό.

Άλλη μια τεράστια επιτυχία της διοικητικής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής, αφού η κατασκευή Παιδικών Σταθμών χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής με λεφτά των δημοτών που έχουν ήδη φορολογηθεί γι αυτό το σκοπό.

Κατά το καταστροφικό μοντέλο των Δημοτικών Ιατρείων της Εθνικής Αμύνης που η δημοτική αρχή κατασκεύασε με λεφτά από τα ταμεία του δήμου, ενώ μπορούσε να λάβει χρηματοδότηση γι αυτό.

Και βέβαια είναι σίγουρο ότι τα λεφτά αυτά θα χαθούν στον δρόμο, κατά το μοντέλο της Αττικής Οδού όπου από εκποίηση ακίνητης περιουσίας (αναγκαστική απαλλοτρίωση), παράνομα διασκορπίστηκαν σε διάφορους λογαριασμούς όπως για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή φέρνει το θέμα για τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλάζοντας τον λόγο της εκποίησης ένα χρόνο πριν την λήξη της θητείας της, βάζει ερωττηματικά για τους πραγματικούς σκοπούς της.

Μήπως ήρθε η ώρα οι δημότες τουΔήμου Παπάγου Χολαργού να συνειδητοποιήσουν πόσο ακριβά τους κόστισε η χαλαρή και ανέμελη ψήφος στην ανεπαρκή παράταξη του κ. Αποστολόπουλου και να σταματήσουν να πληρώνουν ανεπάρκεια και καριέρες άλλων;

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.