Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 14:11

Εκδηλώσεις για τη Μικρασιατική καταστροφή στο Δήμο Παπάγου Χολαργού


Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, οι ενορίες της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού και ο Σύλλογος Πελοποννησίων Χολαργού- Παπάγου προσκαλούν όλους στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατικὴ Καταστροφή.

Το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022, 7.30 -10.30 π.μ. στον I. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των αναιρεθέντων Μαρτύρων και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού.

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2022 στις 6.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού I. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τον μικρασιατικό ελληνισμό με ιστορική αφήγηση «Απὸ την Ιωνία στο Μοριά», με θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα «Φανερωθείτε», με τραγούδια και χορούς από τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα των ενοριών και του Συλλόγου Πελοποννησίων.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις περιφερειακές εκδηλώσεις Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού (1922-2022) της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.