Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 14:49

Στις 24 Αυγούστου η έναρξη για το Β' Μέρος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου Χολαργού


Την Τετάρτη 24 Αυγούστου ξεκινά το Β' Μ'ερος του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού στο ανακαινισμένο Κηποθέατρο της πόλης. Είκοσι πέντε συνολικά εκδηλώσεις, 15 θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, 6 συναυλίες και 4 παιδικές παραστάσεις, θα παρουσιαστούν στο κοινό έως και τις 26 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

24/8 – 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΣΜΥΡΝΗ – ΙΩΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ»

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δίωρη συναυλία αφιερωμένη στη μουσική μας παράδοση και στις λαϊκές, μουσικές διαδρομές των μεγάλων δημιουργών του χώρου με τους: έναν νέο αξιόλογο ερμηνευτή και μουσικό τον Γιώργο Υδραίο, την Μαρία Σουλτάτου, μια μεγάλη τραγουδίστρια που ερμηνεύει με πάθος και καθηλώνει το κοινό της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τον, Δημήτρη Σαββαϊδη έναν σπουδαίο τραγουδιστή με πολλές σημαντικές συνεργασίες με μεγάλους ερμηνευτές και συνθέτες.

Διεύθυνση Ορχήστρας, Επιμέλεια: Σ. Παγιάτης, Πλήκτρα- Πιάνο: Σ. Παγιάτης,
Μπουζούκι: Δ. Σαββαϊδης, Κιθάρα: Σ. Καρύδας,
Μπάσο: Αλέξανδρος, Ντραμς τύμπανα: Ν. Καρνάβας.

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση.

26/8 – 21:00

«ΜΗΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι την εκρηκτική κωμωδία του Μποστ Μήδεια, ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας. Με μια δομή που θυμίζει τόσο επιθεώρηση όσο και αρχαία τραγωδία, η Μήδεια του Μποστ είναι μια σουρεαλιστική κατασκευή φτιαγμένη από απλά υλικά που αντικατοπτρίζει το παιχνιδιάρικο πνεύμα του δημιουργού της.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας, Θανάσης Δήμου, Άνδρη Θεοδότου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κοσκινά, Φανή Παναγιωτίδου, Γιώργος Σαββίδης, Σταύρος Σβήγκος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Χορός (αλφαβητικά) Μαρία Κωνσταντά, Ειρήνη Μακρή, Λυγερή Μητροπούλου, Ελπίδα Νικολάου, Κατερίνα Πατσιάνη, Ματίνα Περγιουδάκη, Μαριάμ Ρουχάτζε, Θεοδοσία Σαββάκη, Νιόβη Χαραλάμπους.

Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά) Παρασκευάς Κίτσος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο–μουσική διεύθυνση), Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), Μαρία Χριστίνα Harper (άρπα).

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Καλαβριανός, Έρι Κύργια, Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη, Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα, Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου.

Γενική είσοδος: 18€ – Φοιτητές/ Άνω των 65: 14€

27/8 – 21:00

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – «ΕΙΡΗΝΗ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Μία μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους της ομώνυμης κωμωδίας του Αριστοφάνη. Μία σκηνική συνάντηση θεάτρου, χορού και τραγουδιού. Η διασκευή και η μεταφορά της «Ειρήνης» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των παιδιών και των εφήβων. Το έργο πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληματίζουν τα παιδιά του σήμερα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα. Το φιλειρηνικό μήνυμα αγάπης και ομόνοιας που εκπέμπει το έργο μεταδίδεται μέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγματα με τα οποία τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν. Η «Ειρήνη» έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

Παίζουν: Νίκος Γιαλελής, Κώστας Κουτρούλης, Χριστίνα Κωστέα, Τάσος Λέκκας, Φάνης Μιλλεούνης, Γιώργος Πατεράκης

Μεταφορά και Διασκευή κειμένου: Ομάδα The Young Quill, Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου Σκηνικά: Ομάδα The Young Quill Κουστούμια: Μάριος Ράμμος, Πρωτότυπη μουσική: Αλεξάνδρα Μικρούτσικου, Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παραγωγή: Ομάδα The Young Quill

Γενική είσοδος: 14€ Κάρτα Δημότη/παιδιά/ Άνεργοι/Φοιτητές/ ΑμεΑ:10€ – Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

28/8 – 21:00

«ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΤΕΝΝΕΣΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ

Το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Κουκουράκης.

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας, Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου, Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη Κοστούμια: DeuxHommes.

Παραγωγή: “ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ” ΤΑΓΑΡΗΣ Μ. – ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ Γ. Ο.Ε. ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιμές εισιτηρίων: Α Ζώνη:25€ Β Ζώνη: 20€ – Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Παιδιά/Άνεργοι/Πολυτέκνοι/ΑμεΑ:15€ – Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

29/8 – 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ»

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Τα πολλά λόγια είναι περιττά όταν αναφερόμαστε στον δημοφιλή ερμηνευτή, που εδώ και χρόνια μας συντροφεύει τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με την εκφραστική φωνή του, τα τραγούδια του, παλιά και καινούρια, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, τις πάντοτε εμπνευσμένες διασκευές του και τις εξαιρετικές επιλογές του σε τραγούδια λαϊκά!

Τον συνοδεύουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: πλήκτρα/ενορχηστρώσεις, Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι, Κώστας Μιχαλός: κιθάρες, Hρακλής Παχίδης: τύμπανα, Γιάννης Πλαγιανάκος: μπάσο, Δήμητρα Μπουλούζου: φωνή/βιολί

Παραγωγή: MENTA ART EVENTS

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

30/8 & 31/8 – 21:00

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, αποτελεί για πολλούς το κορυφαίο κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και ένα από τα κορυφαία κείμενα όλων των εποχών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Τσέζαρις Γκραουζίνις. Tο ρόλο του Κρέοντα ερμηνεύει ο Βασίλης Μπισμπίκης και της Αντιγόνης η Έλλη Τρίγγου. O Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Έλλη Τρίγγου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάης Μιχαλάκη, Στρατής Χατζησταματίου, Χρήστος Σαπουντζής, Μαρία Αργυριάδου, Κώστας Κορωναίος, Τάσος Σωτηράκης, Γιάννης Μαστρογιάννης.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Τσεζαρις Γκραουζίνις, Σκηνικό – Κοστούμια: Κέννυ Μακλέλαν, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Παραγωγή: Λυκόφως

Οργάνωση παραγωγής και περιοδείας: 5η Εποχή Τέχνης

Γενική είσοδος: 20€ – Φοιτητές/ Άνεργοι/άνω των 65 ετών: 17€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

1/9 & 2/9 – 21:00

«ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας , Μαρία Πρωτόπαππα, Γιώργος Αμούτζας.

Χορός: Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος , Παντελής Αρουσαλίδης, Μάρκος Γέττος, Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία: Μαρλέν Καμίνσκυ, Σκηνογράφος: Γιώργος Γεωργίου, Ενδυματολόγος:Γιάννης Μετζικώφ, Πρωτότυπη μουσική χορικών και διδασκαλία: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά, Πρωτότυπη μουσική:Constantine Skourlis, Φωτισμοί: Αλίκη Δανέζη-Knutsen

Παραγωγή: Θεατρικά Δρώμενα-Ίασμος

Γενική είσοδος: 20€ – Φοιτητές/Άνεργοι/ Παιδιά από 5 έως 12 ετών/Πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€

3/9 – 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ” ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & CHÓRΕS”

Οι CHÓRES ταξιδεύουν στο παρελθόν μέσα από τους μουσικούς τόπους και την ιστορία.

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι, θα βρεθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για μια μοναδική συναυλία, παρουσιάζοντας τα μουσικά έργα ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ και συμπράττοντας για μια ακόμη φορά με επιφανείς καλλιτέχνες.

Μετά από δύο sold οut παραστάσεις, η Σαβίνα Γιαννάτου και το γυναικείο φωνητικό σύνολο CHÓRES, συναντιούνται στη σκηνή του Κηποθέατρου Παπάγου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. για να ερμηνεύσουν τη μουσική παράσταση με τίτλο ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ που συνδυάζει την παράδοση, τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και τον αυτοσχεδιασμό σε αξεδιάλυτο σύνολο, με βασικό όχημα την ανθρώπινη φωνή.

Τα ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ αποτελούν ένα ανθολόγιο έργων από τραγούδια που έγιναν υλικό έρευνας και “αναποδογύρισαν” στα χέρια μιας νεότερης γενιάς συνθετών, ειδικά για αυτή τη μουσική παράσταση, των Γρηγόρη Ελευθερίου, Γιάννη Μαραμαθά, Φίλιππου Σακαγιάν και Γκάρυ Σάλομον.

Στη συνέχεια, οι CHÓRES θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση ΑΠΕΝΑΝΤΙ, σε μουσική και στίχους του Αντώνη Απέργη, η οποία εκκινεί από το χωροχρονικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι χορωδοί, ως επιβάτιδες μιας βάρκας που πλέει στο Ανατολικό Αιγαίο με προορισμό τις ελληνικές ακτές, θα αφηγηθούν, η καθεμία στη δική της μουσική γλώσσα, τις μνήμες από το παρελθόν και τις πατρίδες τους. Πλούσιες και φτωχές, μικρές και μεγάλες, κόρες και μητέρες, άλλες από την Πόλη κι από τη Σμύρνη, άλλες από την Καππαδοκία, τον Πόντο και τα παράλια, μία-μία διηγούνται τη ζωή που αφήνουν πίσω.

Οι μουσικές τους μαρτυρίες προσφέρουν έμπνευση, θέτουν σε ενέργεια δημιουργικούς διαλόγους, ενδυναμώνουν το σθένος και προσφέρουν παρηγοριά σε όλους όσους ταξίδεψαν και ταξιδεύουν για να βρουν μια νέα πατρίδα.

Τα τραγούδια που έχουν επιλεγεί αναφέρονται με σεβασμό στις μνήμες και τις συνήθειες των Μικρασιατών προσφύγων.

“ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ”

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Σολίστ: Σαβίνα Γιαννάτου

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Σιμέλα Εμμανουηλίδου

CΗÓRES:

Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Δελαπόρτα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Εμμανουηλίδου, Ειρήνη Ζούτσου, Ναταλία Κατσιμάνη, Νάνσυ Κλαμπάτσα, Σίσσυ Ορφανίδη, Ινώ Πικιώνη, Ναταλία Ρουτσολιά, Μαρίνα Σκούρα, Δανάη Στεργίου.

Νάνσυ Κλαμπάτσα αρχαία λύρα, Μαρία Δελαπόρτα κανονάκι, Ειρήνη Ζούτσου σαντούρι

“ΑΠΕΝΑΝΤΙ”

Τη σύνθεση και επεξεργασία των τραγουδιών, καθώς και τη μουσική επιμέλεια εν γένει, υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Απέργης.

Σκηνοθεσία / Έρευνα – Δραματουργία: Γιάννης Παναγόπουλος

Σύνθεση – Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Απέργης

Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα

Μουσικοί επί σκηνής: Αντώνης Απέργης (κιθάρα), Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα, κρουστά)

CΗÓRES:

Ανθή Ευσταθίου, Δήμητρα Γιακουμάκη, Μαρία Δελαπόρτα, Ειρήνη Ζούτσου, Γεωργία Θεολογίδου, Τόνια Λάππα, Αιμιλία Παπαπέτρου, Δανάη Στεργίου, Ελένη Τασοπούλου, Ελένη Χρυσικού

Καλλιτεχνική διεύθυνση CΗÓRES: Μαρίνα Σάττι

Χορογραφία – Κινησιολογία: Σταύρος Ικμπάλ

Σχεδιασμός ήχου – Ηχοληψία: Γιάννης Βούλγαρης

Φώτα: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Γενική είσοδος: 15€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

4/9 – 21:00

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ»

Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου.

Μουσικοί: Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική – ηλεκτρική κιθάρα),Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)

Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο), Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν), Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί).

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου, Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη, Μουσική: Γιώργος Αντωνόπουλος (Αλγίμωτρα), Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, Κοστούμια: Πάνος Θωμάς, Δημιουργία projection mapping: DegPhilip

Γενική είσοδος: 12€ Προπώληση/Κάρτα Δημότη: 10€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

5/9 & 6/9 – 21:00

«Βαθιά κι αγιάτρευτη πληγή το μίσος της αγάπης»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η Μήδεια του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος.

Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης Αναστάσης Ροϊλός ,Γιώτα Νέγκα, Μυρτώ Αλικάκη

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, σκηνικά – κοστούμια: Εύα Νάθενα

Γενική είσοδος: 20€ Φοιτητές/Άνεργοι/ Αμεα/ άνω των 65 ετών:17€

7/9 – 21:00

«ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ» ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ

Μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με πολλούς ταλαντούχους νέους πρωταγωνιστές, ζωντανή μουσική, με έναν νεανικό, υψηλής ενέργειας θίασο.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Μπελίν, Αγοραστή Αρβανίτη, Νάστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη, Νικολέττα Βλαβιανού

Δημήτρης Καλαντζής, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Γενική είσοδος: 15€ – Κάρτα Δημότη/Φοιτητές/Μαθητές/Πολύτεκνοι/Άνεργοι: 10€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

8/9 – 21:00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΖΑΣ “ΤΟ ΠΑΛΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ”

Μαζί του ο Άλεξ και Θάνος Παϊτέρης και η εξαιρετική Ερωφίλη Τζάνου.

Ο Παύλος Φωτόπουλος με τη παρτενέρ του Δήμητρα Μάλεση θα σκιτσάρουν ρομαντικά τη βραδιά με “ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ”.

Ο Γιώργος και η φίλοι του θα τέρψουν και θα διασκεδάσουν τον κόσμο που ακόμα μια φορά με την παρουσία του, θα τους τιμήσει.

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση.

9/9 – 21:00

«ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ» ΕΝΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παιδική παράσταση

Το πιο feelgood musical όλων των εποχών, μία ανεπανάληπτη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν: Ιαν Στρατής ,Αλέξης Νικόλας, Έμιλυ Λυμπεροπούλου, Αρσένιος Γαβριηλίδης, Γιάννης Ζαραγκάλης, Πέτρος Ιωάννου, Ελευθερία Παρασκευή, Ευαγγελία Κόντιου, Πάνος Μαλικούρτης, Ελένη Δήμου.

Κείμενο: Kevin Del Aguila, Πρωτότυπη μουσική και στίχοι: George Noriega & Joel Someillan, Σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου στίχων: Θέμις Μαρσέλλου, Σκηνογραφία: Αριστοτέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου, Ενδυματολογία: Παναγιώτα Κοκκορού, Χορογραφίες: Μιχάλης Ποργιάζης.

Γενική είσοδος: 18€ Κάρτα Δημότη/ Παιδιά από 3 έως 12 ετών: 15€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

10/9 & 11/9 – 21:00

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

«Η θυσία είναι μια υπόθεση καθημερινή. Συμβαίνει αθόρυβα κάθε στιγμή. Σε κάθε εποχή. Η Ιφιγένεια αποχωρίζεται πρώτα την αθωότητα συνειδητοποιώντας την σκληρότητα του κόσμου αυτού, κι ύστερα τη ζωή της».

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με την Ars Aeterna. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Παίζουν: Μαρία Πετεβή, Λάζαρος Γεωργακόπουλος , Παντελής Δεντάκης ,Ιωάννα Παππά, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.

Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή, Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνικό: Γιώργος Γαβαλάς, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού, Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου.

Γενική είσοδος: 20€, Φοιτητές/Άνεργοι /άνω των 65: 17€

12/9 – 21:00

ΒΟΫΤΣΕΚ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΟΡΓΚ ΜΠΥΧΝΕΡ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΤOM WAITS

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2022 μια νέα ανάγνωση του Βόυτσεκ, «αλλιώς» επίκαιρη μέσα στους βομβαρδισμούς που ακούγονται από μακριά. Χρειάζεται να κοιτάμε κατάματα την ανθρώπινη κατάσταση σήμερα.

Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μαρσέλα Λένα, Κώστας Μπούντας, Χάρης Φλέουρας, Έλλη Χατζεϊπίδου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Φαίδρα Καρβούνη, Αλέξανδρος Τσιωνάς Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου

Σκηνοθεσία-Δραματουργία: Θανάσης Χαλκιάς, Σκηνικά: Μάρθα Φωκά, Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Γενική είσοδος: 14€ Προπώληση/ Κάρτα Δημότη: 12€ Άνω των 65: 10 Φοιτητές: 8€ Άνεργοι/ ΑμεΑ: 5€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

14/9 – 21:00

«ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ- ΗΡΩΝΔΑΣ CONTRA TEMPO»

Μια σύνδεση του γνωστού Αριστοφανικού έργου με τους «μίμους» του ποιητή των ελληνιστικών χρόνων, Ηρώνδα, συνθέτει τον κόσμο της παράστασης που θα επιδιώξει να φέρει στη σκηνή με σύγχρονο τρόπο ζητήματα της έμφυλης ταυτότητας αλλά και την αντιπολεμική κραυγή της εποχής μας. Μια πραγματική σκηνική «μάχη» και ταυτόχρονα ένας «πόλεμος» ανάμεσα στα δύο φύλα θα δοθούν μπροστά τα μάτια των θεατών με μοναδικά όπλα την τολμηρή και ανελέητη σάτιρα.

Παραγωγή: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος, Σταμάτης Γαρδέλης, , Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Παίζουν: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Νίκος Βατικιώτης, Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τερέζα Καζιτόρη, Παναγιώτης Καμμένος, Ηλέκτρα Καρτάνου, Θάνος Κοντογιώργης, Μάρα Μαλγαρινού, Λίνος Μάνεσης, Βιβή Μιτσίτσκα, Βασίλης Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Θεοφανώ Τζαλαβρά, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Τάσος Τυρογαλάς.

Δημιουργική επεξεργασία κειμένων: Άκης Δήμου, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Σκηνικά – κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφακα – Καρανάνος Αριστοτέλης , Χορογραφία – Κινησιολογία: Αναστασία Κελέση.

Γενική είσοδος: 16€ Προπώληση/ Κάρτα Δημότη: 13€ Άνεργοι/ Άνω των 65/Φοιτητές: 10€ ΑμεΑ και συνοδοί: 8€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

15/9 – 21:00

«ΡΕΣΙΤΑΛ» ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Μια μαγική μουσική συνύπαρξη, ένα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα παρουσιάζουν οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες

Η Ελένη Βιτάλη, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών, θα συναντηθεί επί σκηνής με τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν. Ένα μυσταγωγικό, γεμάτο πάθος ταξίδι, μουσικής και αισθήσεων.

Γενική είσοδος στο ταμείο: 17€ Προπώληση/Κάρτα Δημότη: 15€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

16/9 – 21:00

«ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ

Ο Ματωμένος γάμος, η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Παίζουν: Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Χάνου, Νίκος Πουρσανίδης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Βασαρδάνης, Ισιδώρα Δωροπούλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Κώστας Κοράκης, Ιφιγένεια Μακρή, Άννα Φιλιππάκη.

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος,Πρωτότυπη Μουσική – Σύνθεση – Ενορχήστρωση: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Σκηνικά-Κοστούμια : Αρετή Μουστάκα, Χορογραφίες-Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Νταϊόγλου.

Γενική είσοδος: 20€ Κάρτα Δημότη/Ανέργων/Φοιτητικό /ΑμεΑ:15€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

17/9 & 18/9 – 21:00

«ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

«Το μέλλον δεν ανήκει στη βία. Το μέλλον δεν ανήκει στη δύναμη. Στη λογική ανήκει το μέλλον…»

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος Θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Άρης Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Δαυίδ Μαλτέζε, Αλέκος Συσσοβίτης

Νάνσυ Μπούκλη, Ιωάννης Παπαζήσης, Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη.

Χoρός (Αλφαβητικά):Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Δάφνη Νικητάκη,

Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου.

Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης

Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Γενική είσοδος: 20€ Κάρτα Δημότη/άνω των 65 ετών/Φοιτητές/ Άνεργοι/ΑμεΑ/Πολύτεκνοι:15€ – Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

20/9 – 21:00

«ΑΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τον εμβληματικό Αίαντα του Σοφοκλή σε μια παράσταση που αναδεικνύει τη μετωπική σύγκρουση δύο αντίθετων κόσμων. Ο Αίας, ένας από τους γοητευτικότερους τραγικούς ήρωες πεθαίνει και μαζί του πεθαίνει μια ολόκληρη εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Σοφοκλής καταγράφει στον Αίαντα μια οριακή στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία. Τη στιγμή κατά την οποία ένας νέος κόσμος αναδύεται κι ένας παλιός κατακρημνίζεται, συμπαρασύροντας με θόρυβο τους παλιούς ήρωες και τα ιδανικά τους στην άβυσσο.

Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Τάσος Μικέλης, Γιάννης Νταλιάνης, Εύη Σαουλίδου, Στάθης Σταμουλακάτος, Χρίστος Στυλιανού, Νίκος Χατζόπουλος.

Χορός: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Δημήτρης Γεωργιάδης, Αφροδίτη Κατσαρού, Ερατώ Καραθανάση, Φάνης Κοσμάς, Λάμπρος Κωνσταντέας, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Ειρήνη Μπούνταλη, Φώτης Στρατηγός.

Μουσικοί επί σκηνής (αλφαβητικά): Μάνος Βεντούρας (κόρνο), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα).

Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, Σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης, Δραματουργική επεξεργασία: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Αργύρης Ξάφης, Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής, Χορογραφία: Χαρά Κότσαλη

Γενική είσοδος: 18€ Φοιτητές/ Άνω των 65: 14€

21/9 – 19:30

«Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» ΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ-ΣΟΥΖΑΝ ΜΠΑΡΜΠΟ ΝΤΕ ΒΙΛΕΝΕΒ

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου δημιουργεί μία ξεχωριστή παράσταση για παιδιά. Ένα τρυφερό παραμύθι για παιδιά που αποτελεί ύμνο στην ομορφιά.

Παίζουν: Κώστας Φραγκολιάς, Έφη Κιούκη, Μανώλης Κονταξάκης, Ιωάννα Λαπέα, Περικλής Τσαμαντάνης.

Σκηνοθεσία & Θεατρική διασκευή: Κέλλη Σταμουλάκη, Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης, Χορογραφίες: Αναστάσης Δεληγιάννης.

Γενική είσοδος: 10€ Προπώληση/ Κάρτα Δημότη: 9 € Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

22/9 – 21:00

ΦΙΛΙΩ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ

«Φως και σκοτάδι φίλιωσα… Φιλιώ, Φιλιώ με λένε…». Δανειζόμαστε τα λόγια από το τραγούδι της παράστασης το τραγούδι της Φιλιώς, γιατί αυτό ακριβώς ήταν η Φιλιώ Χαϊδεμένου, μια γυναίκα που κατάφερε να συμφιλιώσει την πολύχρωμη, χαρούμενη και ειρηνική ζωή των Μικρασιατών πριν από την Καταστροφή, με το απόλυτο έρεβος που την ακολούθησε… και να το μετουσιώσει όλο αυτό σε αγώνα για τη ζωή, σε αγώνα για τη μνήμη όσων οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ.

Παίζουν: Ευγενία Δημητροπούλου & Ζαχαρίας Καρούνης

Σκηνοθεσία – Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης, Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου , Σχεδιασμός φώτων: Αλέξανδρος Πολυτάκης

Σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Έυα Παραδέλη

Οργάνωση Παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία

Γενική είσοδος: 15€ Κάρτα Δημότη/Φοιτητικό/Μαθητικό/Ανέργων/Πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 12€ Κάρτα Νέων Φεστιβάλ: Δωρεάν με προκράτηση

23/9 – 21:00

ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ “ΕΛΑ ΜΕΣ’ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ”

Ο Τάκης Ζαχαράτος σε ένα μουσικό υπερθέαμα !!!

Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με την σκηνική του παρουσία!! Χαρισματικός, πηγαίος καλλιτέχνης, ο Showman με τα χίλια πρόσωπα που με την ερμηνευτική του άνεση περνάει με ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, κι από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Έλα μες στην αγκαλιά μου»! Κείμενα: Τάκης Ζαχαράτος, Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος – Σοφία Σπυράτου, Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Δημόπουλος

Γενική είσοδος: 20€

25/9 – 20:30

«ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

«Η στάχτη που ταξίδευε», από το ποίημα του Κ.Χ. Μύρη (Κώστας Γεωργουσόπουλος).

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου-Χολαργού.

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

26/9 – 21:00

ΠΥΞ ΛΑΞ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης. Της πιο ανθρώπινης. Αυτής που συνδέει ήχο και λόγο. Που παρηγορεί. Που εμπνέει. Που μοιράζεται. Οι ιστορικοί Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας, είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν στην τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους.

Και οι Πυξ Λαξ μας σπρώχνουν έξω από το σπίτι… πυξ λαξ, και μας προσκαλούν σε ένα γιορταστικό καλοκαίρι.

Γενική είσοδος: 13€

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.