Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 20:27

Στους Νομούς Ηλείας και Χανίων οι εξορμήσεις του 1ου Συστ. Προσκόπων Χολαργού


Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού περιγράφει τις θερινές του κατασκηνώσεις...

Φέτος τον Ιούλιο, όλα τα τμήματα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού πήγαν τις θερινές τους εξορμήσεις! Μετά από τις απαγορεύσεις των καλοκαιρινών μας κατασκηνώσεων λόγω πανδημίας, η επίτευξη των πολυήμερων εκδρομών ήταν σαν αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι!

Πρώτη η 1η Κοινότητα Ανιχνευτών Χολαργού, δηλαδή τα παιδιά Λυκείου, οργάνωσαν την Μεγάλη Δράση Υπαίθρου τους στην Κρήτη, για την ακρίβεια στον Νομό Χανίων! Έφτιαξαν πρόγραμμα για 7 μέρες και έζησαν την απόλυτη περιπέτεια! Αρχικά, εκτέλεσαν με επιτυχία το ορειβατικό κομμάτι της εκδρομής διασχίζοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς (16 χλμ) και ύστερα το Φαράγγι της Αράδαινας (7 χλμ). Στην συνέχεια, το πολιτιστικό κομμάτι της εκδρομής περιελάμβανε επίσκεψη και έρευνα στα Σφακιά, δράση προσφοράς με καθαρισμό της παραλίας στο Φραγκοκάστελο, γνωριμία με την πόλη των Χανιών, επίσκεψη σε μουσεία και παραλίες της περιοχής και τέλος, δοκιμή ντόπιων προϊόντων. Με λίγα λόγια, τα παιδιά και οι βαθμοφόροι πέρασαν υπέροχα!

Στην συνέχεια η 1η Ομάδα Προσκόπων Χολαργού, δηλαδή τα παιδιά από Πέμπτη Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου, πήγαν στον Κακόβατο Ηλείας για 9 ημέρες! Παρέα με τους προσκόπους του Αμαρουσίου, η ομάδα μας έστησε την κατασκήνωση σε ένα πευκώδες μέρος δίπλα στη θάλασσα και γέμισε τις ημέρες της με παιχνίδι, νέες γνώσεις, προσκοπική τεχνική, μεγάλες κατασκευές, τραγούδι αλλά και εξόρμηση εξερεύνησης! Φυσικά από την εκδρομή αυτή δεν έλλειψε το παιχνίδι στη θάλασσα και ο ύπνος στην αμμουδιά κάτω από τα αστέρια! Τι να πεί κανείς για όλες αυτές τις εμπειρίες που ΔΕΝ μπορείς να ζήσεις αλλού παρά μόνο στους προσκόπους!

Τέλος, η 1η Αγέλη Λυκοπούλων Χολαργού μαζί με την 1η Αγέλη Νέας Ερυθραίας πήγε κι αυτή στον Κακόβατο Ηλείας! Έξι μέρες σε ένα δασικό χώρο μια αναπνοή μακριά από τη θάλασσα, τα λυκόπουλα έστησαν τις φωλιές τους και έμειναν στην ύπαιθρο. Τα παιδιά έμαθαν νέα πράγματα, έπαιξαν με τρόπο που δεν είχαν καν φανταστεί, τραγούδησαν προσκοπικά τραγούδια και γνώρισαν την ονειρεμένη αυτή ζωή που τη λένε προσκοπική! Μέσα από τον μύθο των Άβαταρ έμαθαν αξίες και γέμισαν με απίστευτες στιγμές που είμαστε σίγουροι θα θυμούνται για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!

Από τα επιτελεία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χολαργού, ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ελπίζουμε από Σεπτέμβρη να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε περισσότερα παιδιά, όλες αυτές τις όμορφες στιγμές και άλλες ακόμη καλύτερες! Σας περιμένουμε την νέα χρονιά στην έναρξη της προσκοπικής χρονιάς!

Περισσότερα στο facebook https://www.facebook.com/1SPXolargou 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.