Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 20:15

Κουδούνι για σχόλασμα στις 17:30. Σε ποια σχολεία Παπάγου - Χολαργού;


Πιλοτικά θα εφαρμοστεί το νέο διευρυμένο ωράριο στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της επικράτειας με τους μικρούς μαθητές να μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο έως και τις 17.30 αντί τις 16.00 όπως ισχύει για το ολοήμερο πρόγραμμα.

Στον πίνακα που ανακοίνωσε το Υπουργείο για τα σχολείαστα οποία θα εφαρμοστεί από τη σχολική χρονιά 2022-2023 περιλαμβάνονται και τα:

  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟY
  • 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
  • 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ
  • 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
  • 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων ελήφθησαν υπόψη κριτήρια όπως,  το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων. 

Εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο, υπόσχεται του Υπουργείο στο νέο ολοήμερο πρόγραμμα.

Ενώ επισημαίνει ότι στόχος της παράτασης του σχολικού προγράμματος είναι και η προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριοτων γονέων, περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνοστο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο.

Ηπρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτωνοι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.