Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:31

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ για ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: «Έξοδο που δεν συμβάδιζε με τη χρησιμότητα. Το κόψαμε»


Ερώτηση δέχθηκε ο Δήμαρχος από τη Δημοτική Σύμβουλο Μ. Σιώτου σχετικά με το πρόγραμμα δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων, που εξασφάλιζε ο Δήμος κάθε χρόνο για τουλάχιστον 75 παιδιά, ενώ φέτος δεν δημοσιοποιήθηκε καμία σχετική πρόσκληση.

Να θυμίσουμε ότι το 2019 πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά, καθώς το 2020 απαγορεύονταν λόγω πανδημίας, ενώ το 2021 η δημοτική αρχή επέλεξε να μην πραγματοποιήσει υπό το φόβο των κρουσμάτων.

Τελικά όμως το πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος καταργήθηκε διά παντός, αφού το έκρινε, όπως εξήγησε στην απάντηση του… ασύμφορο!

«Όποιος θέλει να στείλει το παιδί του σε παιδική κατασκήνωση μπορεί να απευθυνθεί στον ασφαλιστικό του φορέα. Ήταν δηλαδή ένα έξοδο που έκανε ο Δήμος που δεν συμβάδιζε με τη χρησιμότητα. Δηλαδή, άνθρωποι που μπορούσαν να πάνε στον ασφαλιστικό τους φορέα έρχονταν στο Δήμο και κάνανε αίτηση. Γι αυτό το λόγο αποφασίσαμε και το έχουμε κόψει», δήλωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (26/7) ο κ. Αποστολόπουλος.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα που «έτρεχε» όλα τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να σημειωθεί ότι κάλυπτε δωρεάν 75 παιδιά με συνολικό κόστος για το Δήμο τα 24.800 ευρώ. Αφορούσε σε παιδιά οικογενειών των οποίων οι ασφαλιστικοί τους φορείς δεν διέθεταν αντίστοιχο πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων, με χαμηλότερο εισόδημα των 20.000 ευρώ, μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών και γενικότερα με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.