Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:10

Στοίβες με χορτάρια στου Παπάγου έδωσαν φωτιές σε δύο σημεία τα ξημερώματα


Τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/7) και γύρω στις 04.00-04.30 φωτιά άναψε σε δύο σημεία του Παπάγου. Το ένα στην Κυρηνείας και το δεύτερο στην Λεμεσού.

Και στα δύο σημεία υπήρχαν συγκεντρωμένα χορτάρια από την αποψίλωση που πραγματοποιεί ο Δήμος σε όλα τα πράσινα σημεία της πόλης, χωρίς όμως η οργάνωση της υπηρεσίας να περιλαμβάνει αμέσως και την αποκομιδή τους.

Έτσι σε πολλές γωνιές υπάρχουν στοίβες με ξερά χορτάρια αφημένα, να αποτελούν άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς ακόμη και πρόκληση για κάποιους.

Κάτοικοι της Κυρήνειας αντιλήφθηκαν ευτυχώς πολύ γρήγορα τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/7) τη φωτιά, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, η οποία έφτασε στο σημείο άμεσα. Η φωτιά στην Κυρηνείας που κατέκαψε τη στοίβα των ξερών χόρτων που βρισκόταν πολλές μέρες, σύμφωνα με τους περιοίκους, δίπλα στον πλαστικό μπλε κάδο από οποίο έμειναν ελάχιστα λιωμένα στοιχεία (φωτό), ενώ κάηκε και  και μία νεραντζιά που βρισκόταν σε μικρή απόσταση.

Η φωτιά στη Λεμεσού, η οποία προηγήθηκε κατέκαψε μόνο τη στοίβα με τα συγκεντρωμένα χορτάρια -ευτυχώς- και άφησε το στίγμα της στο πεζοδρόμιο.

Το αποκορύφωμα, μετά το διπλό περιστατικό, "εμφανίστηκε" μέσα στη μέρα αρκετά κοντά στο σημείο της φωτιάς της Κυρηνείας ακόμη μια νέα στοίβα με ξερά χορτάρια!...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.