Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 00:43

ΥΠΕΝ και Δασαρχείο μπήκαν στο Υμηττό λίγες ώρες πριν το πρώτο 4αρι!

 

Μεγάλη δράση διάνοιξης δασικών δρόμων και καθαρισμού από τα πεσμένα ξερά κλαδιά και δέντρα, πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε όλο τον Υμηττό και τις δασικές εκτάσεις των Δήμων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την έγκριση του Δασαρχείου Πεντέλης.

Το Δήμο Παπάγου Χολαργού “επισκέφθηκε” την περασμένη εβδομάδα εργολάβος του Υπουργείου συγκεκριμένα στο πάρκο της Κριεζώτου με καταγγελίες όμως των περιοίκων για ελλιπή επίβλεψη και εκτενή κοπή ελαιόδεντρων και πεύκων.

Όσον αφορά στο βουνό στα όρια του δήμου προχώρησαν οι διανοίξεις των δρόμων πυρασφάλειας στον Κόρακα καθώς και οι καθαρισμού περιμετρικά των δύο Κοιμητηρίων.

Στη σελίδα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού αναρτήθηκε το πρωί του Σαββάτου (2/7):

"Μια ακόμα σημαντική γραμμή άμυνας του Υμηττού στον τομέα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, για την ασφαλή διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται εργασίες καθαρισμού, κλαδεύσεων και απομάκρυνσης εύφλεκτης βιομάζας στο δασικό τμήμα περιμετρικά των κοιμητηρίων, αλλά και κατά μήκος των δασικών δρόμων στον λόφο του Κόρακα".

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.