Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:16

Δριμεία επίθεση Σιώτου σε Αποστολόπουλο για τις διαγραφές προστίμων στα περίπτερα


Για αδιαφανείς όρους κατήγγειλε η Μαρία Σιώτου την δημοτική αρχή Αποστολόπουλου αφού, όπως εξήγησε έφερε το θέμα της μείωσης προστίμων για τις καταλήψεις πεζοδρομίων από τα περίπτερα, προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο (22/6), χωρίς στοιχεία.

Η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» εξήγησε, ότι δεν μπορεί να καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσει τα πρακτικά της Επιτροπής, που συνεδρίασε και αποφάσισε τη μείωση κατά 50% των προστίμων, που έχουν επιβληθεί σε περίπτερα τα οποία καταλαμβάνουν περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από αυτά για τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί, χωρίς να λαμβάνει γνώση των πρακτικών αυτών!

«Η αυθαίρετη κατάληψη των πεζοδρομίων από τα περίπτερα είναι ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα. Τους ρίχνετε πρόστιμα. Και μετά τα χαρίζετε. Δεν ξέρουμε ούτε τα ποσά των προστίμων... Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς… Εδώ έχουμε μία σαφή περίπτωση αδιαφάνειας και κλείσιμο του ματιού στους παραβάτες. Κλείσιμο του ματιού στην αυθαιρεσία. Αυτή τη στιγμή τους κάνετε τελικά το χατίρι. Χαρίζετε πρόστιμα που δεν έπρεπε».

Ο Δήμαρχος ανεβάζοντας τους τόνους ζήτησε από τη κα Σιώτου να ανακαλέσει, προσπάθησε να εξηγήσει, ότι το θέμα αφορούσε σε προστασία προσωπικών δεδομένων και γι αυτό δεν υπήρχαν τα στοιχεία στο φάκελο. Για να του απαντήσει η κα Σιώτου ότι το μόνο που είχε η εισήγηση ήταν τα ονόματα, οπότε ήταν άστοχη η αιτιολογία.

Ο κ. Αποστολόπουλος υπό την πίεση την δριμείας κριτικής, αναγκάστηκε τελικά να αποσύρει το θέμα, ώστε να λάβουν γνώση του φακέλου και των πρακτικών οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μέχρι την επόμενη συνεδρίαση.

Δείτε τη συζήτηση του θέματος στο

και στο σημείο 3:20’


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.