Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:14

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Πολύ ακριβά θα πληρώσουν οι δημότες την αδράνεια του Δήμου στην Ανακύκλωση


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" για τις επιδόσεις του Δήμου Παπάγου Χολαργού στην ανακύκλωση, προβλέποντας μία σημαντική επιβάρυνση των δημοτών.

Διαβάστε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης: 

Απογοητευτικά παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης για τον Δήμο Παπάγου Χολαργού σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Με στόχο, (σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του 2015) το 50% έως το 2020 στην Ανακύκλωση, ο Δήμος μας βρίσκεται στο 17,9%.

Και για τα Βιοαπόβλητα με στόχο το 40% ως το 2020 βρίσκεται στο 12,2%, ενώ τον Μάρτιο ειδικά μετά την «Ελπίδα» με πολλούς τόνους πρασίνου, βρέθηκε στο 1,2%.

Είναι γνωστό ότι πάντα ο δήμος μας από το 2009 και ύστερα, βρισκόταν στους πρώτους δήμους σε ανακύκλωση στην Αττική καθώς οι κάτοικοι είναι αρκετά ευαισθητοποιημένοι στα περιβαλλοντικά θέματα σε σύγκριση με τους κατοίκους άλλων δήμων. Όμως, όπως φαίνεται, η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανατρέψει την εικόνα αυτή, αφού όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να εκσυγχρονίσει τα συστήματα, όχι μόνο οι ίδιες οι υπηρεσίες πετάνε τα πράσινα απορρίμματα στους κοινούς κάδους, όχι μόνο κάθε τόσο προμηθεύεται καφέ κάδους με τεράστιο κόστος, χωρίς να ξέρει πώς να τους λειτουργήσει και στην συνέχεια τους πετάει, αλλά διατηρεί και τους ιδιωτικούς κάδους που ανεβάζουν υπέρογκα το κόστος και αποτρέπουν την ανακύκλωση.

Όπως είναι γνωστό, από φέτος καθιερώθηκε και επιπλέον Τέλος Ταφής που ξεκινάει με 20 ευρώ τον τόνο και θα φτάσει τα 50 ευρώ, για κάθε ποσότητα που δεν ανακυκλώνεται και θα χρεώνεται στα ήδη υπέρογκα δημοτικά τέλη των κατοίκων.

Εκτός λοιπόν από το δάνειο των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον οδοφωτισμό, που χρέωσε η δημοτική αρχή στα Δημοτικά Τέλη, εκτός από την ρουσφετολογική πολιτική των ιδιωτικών κάδων που διπλασιάζει σχεδόν τα δημοτικά τέλη, τώρα οι κάτοικοι θα πληρώσουν και την αδράνεια στην ανακύκλωση.

Παράλληλα βέβαια η υπόθεση καθαριότητα στο δήμο Παπάγου – Χολαργού, λόγω της πολύ κακής δομής και λειτουργίας των υπηρεσιών, έχει πέσει στο ναδίρ.

Η Δημοτική Παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ από το 2015 έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ανακούφιση των νοικοκυριών.

Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Υπουργείο Εσωτερικών για την ψηφιοποίηση του συστήματος αποκομιδής.

Μελέτη για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αποκομιδής και την χωροθέτηση των κάδων.

Εφαρμογή του συστήματος «Πληρώνω όσο πετάω» σύμφωνα με τον νόμο 4819/2021.

Αυτόνομη διαπραγμάτευση των ανακυκλώσιμων υλικών για την δημιουργία εσόδων και την μείωση των δημοτικών τελών

Οργάνωση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ανέργων για την καθημερινή καθαριότητα και περιποίηση πάρκων και περιοχών πρασίνου.

 

 "Σιώτου Μαρία - 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.