Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 00:45

Νέα ημερομηνία για τη διόρθωση τ.μ. σε οικίες και καταστήματα στο Δήμο Παπάγου Χολαργού


O Δήμοw Παπάγου Χολαργού ενημερώνει τους κάτοικους και επαγγελματίες  ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν.4830/2021 δόθηκε νέα ευκαιρία έως την 30η Ιουνίου 2022 για διόρθωση των τμ των ακινήτων τους ώστε να χρεώνονται σωστά τα δημοτικά τέλη, ο δημοτικός φόρος και το ΤΑΠ και να μην προκύψουν στο μέλλον υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διόρθωσης τ.μ. https://tetragonika.govapp.gr/ για να δηλώσουν την ορθή επιφάνεια ή χρήση των ακινήτων τους. Οι χρεώσεις σε διαφορές τ.μ. θα αφορούν το διάστημα από 1/1/2020 έως και την ημερομηνία της δήλωσης και πρόστιμο 20% επί του ποσού που θα προκύψει.

Οι χώροι που θα πρέπει να δηλωθούν είναι η κύρια οικία και επιπλέον τυχόν νομιμοποιήσεις αυθαίρετων χώρων, αποθήκες (ηλεκτροδοτούμενες ή μη), θέσεις στάθμευσης (ανοιχτές ή κλειστές), κοινόχρηστοι χώροι, δικαίωμα μελλοντικής δόμησης και αλλαγή χρήσης (πχ. από οικιακή σε επαγγελματική ή το αντίστροφο). Προσοχή! θα πρέπει να περιγράψετε με λίγα λόγια τους βοηθητικούς χώρους ( αποθήκη ή γκαράζ, υπόγειοι, ισόγειοι ανοιχτοί ή κλειστοί) και τις νομιμοποιήσεις (με ποιο νόμο έχουν νομιμοποιηθεί) στο πεδίο «Περιγραφή Χρήσης Βοηθητικών Χώρων»

Για περισσότερες πληροφορίες αποστείλτε τις απορίες σας και τηλέφωνο επικοινωνίας στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.