Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:39

Δημιουργική απασχόληση μαθητών από το Δήμο Παπάγου Χολαργού για 2 βδομάδες όλο το χρόνο


Με άκαρπες τις ενέργειες να λειτουργήσει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού προχωρά για ακόμη μια χρονιά στην πεπατημένη και στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης μαθητών Δημοτικού για μια μικρή καλοκαιρινή περίοδο 40 ημερών καλύπτοντας μέχρι 600 παιδιά.

Έτσι, από τη Δευτέρα (6/6) έως και την Παρασκευή (10/6) θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά οι αιτήσεις εγγραφής των παιδιών στο πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης, που διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού με υπεύθυνη την εντεταλμένη Παιδείας, που εισηγήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κα Χρύσα Παρίση.

Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο Ν. Χαμηλοθώρη για το ναυάγιο στην ίδρυση ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μέα που είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος δύο χρόνια πριν, την ώρα που δεκάδες Δήμοι της χώρας λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχές ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η δημοτική σύμβουλος τόνισε ότι τα ΚΔΑΠ καλύπτουν και μικρότερες ηλικίες από 2-2,5 ετών μία τεράστια ανάγκη για τις νέες οικογένειες, καλύπτουν δημιουργικά την απασχόληση των παιδιών σε όλες τις σχολικές διακοπές, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάποια από αυτά και απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και παιδιά μεΑ. Ενώ για το πρόγραμμα της θερινής απασχόλησης, έτσι όπως το τρέχει η δημοτική αρχή, καλύπτοντας για ελάχιστο χρονικό διάστημα τις ανά΄γκες των οικογενειών, αναθέτοντας το σε ιδιωτική εταιρεία με αμφιβόλου ποιότητας επιμορφωτικό πρόγραμμα, παρατηρείται διαρκώς ακόμη και τα παιδιά που εγγράφονται να εγκαταλείπουν στα μέσα της περιόδου.

Η κα Παρίση, παρότι η ίδια είχε αναλάβει τις ενέργειες ίδρυσης ΚΔΑΠ στο Δήμο, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής, δεν απάντησε σχετικά για τους λόγους του ναυαγίου της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ, αλλά αρκέστηκε στον σχολιασμό περί «στείρας αντιπολίτευσης».

(Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική συζήτηση στο link 

και στις 5:01:00)

Το πρόγραμμα που θα είναι φέτος αφιερωμένο στα 200 από την Μικρασιατική καταστροφή, όπως ανέφερε η κα Παρίση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα  τρέξει σε 3 περιόδους με έναρξη την Δευτέρα 20 Ιουνίου και λήξη την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Προβλέπεται να καλυφθούν συνολικά μέχρι 600 παιδιά -με μία σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία έναντι 37.200 ευρώ- γεννηθέντα από 1/1/2011 έως και 31/12/2016 με εισοδηματικά κριτήρια, προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους και αναλογικότητα στις θέσεις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Διάρκεια προγράμματος: Δευτέρα 20 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07.30  έως τις 15.30

Χώροι διεξαγωγής προγράμματος: 

  • 2ο-3ο Δημοτικό  Σχολείο Παπάγου (οδός Μακεδονίας 2)
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού (οδός Τήνου 4)

Θα πραγματοποιηθούν 3  περίοδοι. Συγκεκριμένα: 

  • Α’ Περίοδος -  20/06/2022 έως 1/7/22 και
  • Β’ Περίοδος -  4/7/22 ως και 15/07/2022
  • Γ’ Περίοδος - 18/7/22 ως και 29/07/2022

Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Τα παιδιά να είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Ηλεκτρονική Αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr στον παρακάτω σύνδεσμο https://dpapxol.gov.gr/component/sppagebuilder/page/6057.html
  • Εκκαθαριστικό 2020 (επισυνάπτεται στην αίτηση)
  • Πιστοποιητικό - Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης (επισυνάπτεται στην αίτηση).

Μπορεί να εκδοθεί μέσω του www.gov.gr ακολουθώντας  τα παρακάτω βήματα: Στην ιστοσελίδα   www.gov.gr   πατάω οικογένεια, επιλέγω οικογενειακή κατάσταση, κατόπιν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, στην συνέχεια, είσοδος στην υπηρεσία, σύνδεση, και πληκτρολογώ τους κωδικούς taxisnet (username και password) ύστερα πατάω, συνέχεια μετά επιλέγω έκδοση και μετά λήψη αρχείου.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Στις αιτήσεις θα δηλωθεί η προτίμηση του σχολείου (εκπαιδευτικό κέντρο).
  • Η αίτηση θα θεωρείται έγκυρη μόνο αν επισυνάπτονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  www.dpapxol.gov.gr από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ώρα 07:00 έως  την Παρασκευή 10 Ιουνίου ώρα 14:00

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.