Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 01:46

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η Περιφέρεια φταίει για τα έργα της Κύπρου, όχι ο Δήμος


Εντός των ημερών παραδίδεται τμήμα της Κύπρου που αφαλτοστρώνεται, μέχρι την Αρτέμιδος. Το έργο συνεχίζεται στην πλατεία 8η Μεραρχίας και θα ολοκληρωθεί με την οδό Κορυτσάς. Το έργο πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και γι αυτό ο δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη. Μερίκα από τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης, που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή σχετικά με την πορεία του αντιπλημμυρικού έργου της λεωφόρου Κύπρου, που συμπληρώνει σε πολύ λίγο ένα χρόνο ταλαιπωρίας για τους δημότες.
 
 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:
 
Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του βρίσκεται το μεγάλο έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Παπάγου.
 
Την Παρασκευή 13 Μαΐου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου μέχρι την οδό Αρτέμιδος, τις επόμενες ημέρες.
Οι εργασίες συνεχίζονται στην πλατεία 8ης Μεραρχίας, ενώ απομένει τμήμα της οδού Κορυτσάς για την ολοκλήρωση τους. Σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου υπήρξαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί, πέραν του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η παράδοσή του.
Αυτό είχε / έχει ως αποτέλεσμα και την παράταση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του Παπάγου.
Για την ταλαιπωρία αυτή ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη, αφού το έργο αυτό υλοποιείται ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ (δημοπράτηση, χρηματοδότηση, επίβλεψη) από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη των εργασιών και όταν εντόπιζε καθυστερήσεις ασκούσε πίεση στον ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου.
Ανεξαρτήτως των καθυστερήσεων, με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης ενός μεγάλου τμήματος του Παπάγου.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής συνολικού μήκους 4.010 μέτρων με αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογης στις παρακάτω οδούς: Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, 25ης Μαρτίου, Σμύρνης, Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.
Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της περιουσίας αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας, σε μια περιοχή που μετατρεπόταν σε ποτάμι μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή.
Το μεγάλο αυτό έργο, ήταν περισσότερο από ποτέ απαραίτητο σε μια περίοδο μάλιστα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα με δραματικές συνέπειες.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.