Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 08:42

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Να αποσυρθεί ο νόμος που καταργεί το Χαμόγελο του Παιδιού


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" κατά του νέου Νόμου που οδηγεί το Χαμόγελο του Παιδιού στο κλείσιμο. Στην ανακοίνωση τους τα μέλη της παράταξης καλούν και το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού να πάρει θέση και να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο ώστε να αποσύρει τις καταστροφικές διατάξεις αυτού του Νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 28 Απριλίου ψήφισε ομόφωνα τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Χαμόγελο του Παιδιού εξουσιοδοτώντας τον Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο για την υπογραφή του.

Διαβάστε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Μαζί με τους εκατοντάδες Νομικούς, Καθηγητές, αλλά κυρίως τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού, η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" καλεί την Υφυπουργό Εργασίας να αποσύρει τις ειδικές διατάξεις του νόμου που οδηγούν στο κλείσιμό του.

Δεκάδες δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αναπτύξει μια στενή συνεργασία με τον Οργανισμό και με πολύ σημαντικό έργο και με πρόσφατο παράδειγμα τη φιλοξενία και τη σίτιση των παιδιών της Ουκρανίας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά από 27 χρόνια λειτουργίας, σώζοντας στην κυριολεξία χιλιάδες παιδιά από την περιθωριοποίηση, αποτελεί μια εμβληματική δράση της Κοινωνίας των Πολιτών, και ένα στενό συνεργάτη για τους Δήμους που αναπτύσσουν μέριμνα προστασίας των παιδιών τους.

Βασικό στοιχείο είναι ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει πια μια τεράστια τεχνογνωσία με αντίστοιχη επιστημονική δικτύωση που πρέπει να μείνει ζωντανή.

Είναι προφανές από το πρόχειρο, αντιφατικό και γεμάτο λάθη νομικό κείμενο που κατατέθηκε, ότι η επιτυχημένη δράση του "Χαμόγελου του Παιδιού" κάποιους ενόχλησε, που βλέπουν ανταγωνιστικά την εθελοντική δράση αλληλεγγύης.

Η δημοτική παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού να πάρει θέση και να ασκήσει πίεση στην Υπουργό να αποσύρει τις καταστροφικές διατάξεις του νόμου.

 

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.