Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:09

Το Δημοτικό Συμβούλιο πείστηκε για την κατάργηση του χώρου φύλαξης των πτηνών


Οι πολίτες έγιναν η φωνή των πουλιών και με τις 308 υπογραφές τους έπεισαν το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού για την επιβεβλημένη ανάγκη κατάργησης του χώρου φύλαξης στο Πάρκο του Χολαργού

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σιώτου και Χαμηλοθώρη έθεσαν σε προ ημερήσιας διάταξης το ίδιο θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (30/3), με το Δήμαρχο να αρνείται τότε τη συζήτηση του, γιατί δεν είχε πειστεί ακόμη για την μεταφορά των πτηνών, αφού όπως δήλωνε, υπήρχαν εξίσου πολλοί πολίτες που θέλουν τα πτηνά εκεί.

Χρειάστηκε η συλλογή των 308 υπογραφών, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, για να λάβει καταρχήν ο ίδιος το ηχηρό μήνυμα των δημοτών και να εμφανιστεί πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχεδόν ένα μήνα πεισμένος για την ανάγκη τα ζώα να μην είναι φυλακισμένα σε έναν περιορισμένο χώρο, όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος ανέφερε.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους Δημοτικούς Συμβούλους παρότι υπερψήφισαν τη μεταφορά των πτηνών και την κατάργηση του χώρου, τοποθετήθηκαν με «ναι μεν, αλλά…» κυρίως αμφισβητώντας την προτεινόμενη φάρμα μεταφοράς και θέτοντας το θέμα ότι και πάλι τα πτηνά δεν θα είναι ελεύθερα.

Ο κ. Κανάκης ανέφερε ότι μεγάλωσε με τις πάπιες και δεν αισθανόταν ότι κάποιος είχε την πρόθεση να φέρεται άσχημα σε αυτές. Ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουν συλλεχθεί υπογραφές για κάποιο παιδί που πεινάει ή κακοποιείται.

Η κα Νικάκη πρότεινε στην τοποθέτηση της ότι θα μπορούσε ο χώρος να μεταφερθεί στο Πάρκο Παπάγου, που υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένας μεγαλύτερος χώρος φύλαξης.

Ο κ. Τράκας τόνισε ότι το Πάρκο με τις πάπιες είναι σημείο αναφοράς με επισκέπτες που έρχονται από τους γειτονικούς Δήμους.

Ο κ. Αυγερινός πρότεινε να βρεθεί ένας τρόπος για τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου χώρου, σύγχρονου και με λιγότερα πτηνά.

Ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε ότι αν διαμορφωθεί ο χώρος διαφορετικά και εξασφαλιστούν όλες οι συνθήκες, οι πάπιες θα μπορούσαν παραμείνουν στο Πάρκο και να διαβιούν καλύτερα.

Ξεκάθαρες τοποθετήσεις υπέρ της μεταφοράς μόνο από τους Π. Ζήκα, Ν. Κουκή, Ν. Χαμηλοθώρη και την Πρόεδρο της Κοινότητας Χολαργού Κ. Γκούμα. Με την κα Χαμηλοθώρη να επιμένει και στην άμεση μεταφορά θέτοντας και το θέμα υγειονομικής ασφάλειας προτείνοντας στον Δήμαρχο για το μεσοδιάστημα προ της εκτέλεσης της απόφασης να συμβουλευτεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη βιοασφάλεια και την πρόληψη κατά της γρίπης των πτηνών.

Έκπληξη και «εκτός γραμμής» η μοναδική αντίδραση κατά της μεταφοράς των πτηνών και της κατάργησης του χώρου φύλαξης τους, από τον Δημοτικό Σύμβουλο και εντεταλμένο του Δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Χρ. Πετράκη, που έσπασε και την ομοφωνία στην απόφαση.

Τους 308 πολίτες υπογράφοντες εκπροσώπησαν στη συνεδρίαση η Πρόεδρος Λ. Μαστοράκη και η Γραμματέας Λ. Τζάιδα, του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι Ζώων Παπάγου Χολαργού».

 

Στις 2:09:37 μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση για το θέμα 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.