Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:47

Χωρίς Πολεοδομία Παπάγου και Χολαργός και με αυθαιρεσίες σε εξέλιξη


Αν και η Δημοτική Αρχή ισχυρίστηκε με ανακοίνωσή της, ότι αποκτήσαμε στου Παπάγου και τον Χολαργό Πολεοδομία «για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για την πιο άμεση αντιμετώπιση αυθαιρεσιών και πολεοδομικών παραβάσεων», στην πραγματικότητα φαίνεται να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αφού οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να μπορούν να πάρουν νερό και ρεύμα για τις νέες τους κατοικίες, ενώ κανείς δεν ελέγχει τις αυθαιρεσίες, ακόμη και κατόπιν καταγγελίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η περίπτωση της Λέσχης του Παπάγου, όπου υπό νέα διεύθυνση γίνονται εργασίες και έχουν κατατεθεί ανώνυμες καταγγελίες, αλλά δεν υπάρχει κανένας να ελέγξει, αφού από τις 23 Μαρτίου έχει εγκριθεί η επάρκεια για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παπάγου Χολαργού σύμφωνα με το ΦΕΚ/Β/1342, που εκδόθηκε την ίδια μέρα, αλλά ο Δήμος μας δεν είχε μέχρι προχθές, ούτε καν καταθέσει αίτηση για να λάβει κωδικό και να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΤΕΕ. 

Από τότε, όλες οι άδειες που αναρτώνται στην πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος μένουν… «χωρίς χρέωση», χωρίς δηλαδή να ενημερώνεται συγκεκριμένη υπηρεσία και υπάλληλος, «στον αέρα» με λίγα λόγια.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του myxolargos/mypapagos.gr, πολίτες να συρρέουν στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής… κλαίγοντας, χωρίς να μπορούν να πάρουν ρεύμα για τις οικοδομές τους, ούτε να προχωρήσουν στις εργασίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 20 άδειες απαιτούν έλεγχο και αυτοψία λόγω καταγγελιών για αυθαιρεσίες, ενώ 5 από αυτές είναι και αρκετά δύσκολες περιπτώσεις. Περιπτώσεις, που από την ημέρα έκδοσης του ΦΕΚ, η Πολεοδομία της Αγ. Παρασκευής δεν έχει την αρμοδιότητα της αυτοψίας και θα πρέπει να γίνουν από τη νέα Πολεοδομία Παπάγου Χολαργού, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει τη λειτουργία της. 

Και όλη αυτή η καθυστέρηση γίνεται σε μία περίοδο έντονης ανοικοδόμησης στην πόλη και αυξημένης ανάγκης ελέγχων.

Εντύπωση πάντως, προκάλεσαν τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Μαρτίου με αφορμή το θέμα των καταγγελιών από δημότες για την ανακατασκευή της Λέσχης Αξιωματικών στου Παπάγου που έθεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης: “Για τις καταγγελίες πoυ λέτε για τo 294 τις ακoύμε τώρα από εσάς. Και πρoφαvώς τις ακoύμε από εσάς, γιατί όπως πoλύ καλά θα γvωρίζετε η Πoλεoδoμία ακόμα είvαι στηv Αγία Παρασκευή. Αρα, υπoθέτω ότι oι καταγγελίες πoυ αvαφέρετε θα έχoυv γίvει ή θα έπρεπε vα έχoυv γίvει στηv Υπηρεσία Δόμησης της Αγίας Παρασκευής. Είμαστε στη διαδικασία vα κάvoυμε Πoλεoδoμία,αλλά ακόμα δεv έχει oλoκληρωθεί η διαδικασία. Δεv έχoυμε πάρει τo ΦΕΚ δηλαδή για vα μπoρέσoυμε vα λειτoυργήσoυμε. Πάvτως, εγώ τηv καταγγελία τηv ακoύω τώρα από εσάς”. 

Μία δήλωση του κ. Αποστολόπουλου, που έγινε 7 μέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ. Και όπως φαίνεται από τα πρακτικά ο ίδιος δεν γνώριζε τις καταγγελίες, γνώριζε όμως, ότι ήταν ανώνυμες.

 

Η Υπηρεσία Δόμησης Παπάγου Χολαργού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου, θα ξεκινήσει να δέχεται το κοινό από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, χωρίς ακόμη να είναι γνωστό το ωράριο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.