Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 10:57

ΣΠΑΥ: Περισσότερα από 16 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για την προστασία του Υμηττού


Την πιο χρυσή εποχή του ζει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) επί Προεδρίας Γιάννη Κωνσταντάτου, αφού με εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούνται δράσεις που θα αναδείξουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον. Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πράσινο Ταμείο έχουν ήδη εντάξει και δρομολογούν για τον ΣΠΑΥ τα εξής: 

- «Δράσεις Θωράκισης και Ανάδειξης Υμηττού» με ποσό χρηματοδότησης 5.744.107,10€ και για «Ψηφιακή Σύγκλιση» με ποσό χρηματοδότησης 4.834.105,58€. (Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης») 

- «Εργασίες ειδικών δασοτεχνικών έργων για τον καθαρισμό των δασών και δασικών εκτάσεων καθώς και για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου, περιοχής όρους Υμηττού, αρμοδιότητας ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 5.977.699,54€ (Ταμείο Ανάκαμψης).
- «Προμήθεια & Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρόληψης, Έγκαιρης Ανίχνευσης & Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασία ΣΠΑΥ» με ποσό χρηματοδότησης 99.596,80€ (Πράσινο Ταμείο).


Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού μέχρι σήμερα λειτουργούσε κυρίως από τις εισφορές που έκαναν σε ετήσια βάση τα μέλη του. Η μεγάλη έκταση του Υμηττού και οι ανάγκες δασοπροστασίας και διαφύλαξης του πράσινου χαρακτήρα του – κυρίως την αντιπυρική περίοδο, επιβάλλουν πιο ριζικές και αποτελεσματικές ενέργειες και αυτές έρχονται με τις χρηματοδοτήσεις έργων και παρεμβάσεων.

Το 1ο Forum του ΣΠΑΥ που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2021, με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας» απέδωσε ως φαίνεται, άμεσα καρπούς και οφέλη για το Σύνδεσμο, τα μέλη του και κατ’ επέκταση το σύνολο των πολιτών του λεκανοπεδίου.

 

«Όταν ανέλαβα την Προεδρία του ΣΠΑΥ ήξερα πως το έργο που είχα να επιτελέσω ήταν δύσκολο. Με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, έρχονται αποτελέσματα, που με χαροποιούν διότι αναδεικνύουν τον Υμηττό, θωρακίζοντάς τον. Οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε ως ΣΠΑΥ – ποσό ρεκόρ όλων των εποχών - φαντάζουν ως τρελό και άπιαστο όνειρο σε όλους εμάς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και που ξέρουμε το πόσο δύσκολο είναι να σου χρηματοδοτήσουν ακόμη και ένα ευρώ. Η καλή και οργανωμένη δουλειά ανταμείβεται και οι πολίτες μας θα απολαμβάνουν το βουνό τους με τις καλύτερες προδιαγραφές», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.