Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 17:59

Αντικείμενο αντιπαράθεσης η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου


Το γραφείο τύπου του Δήμου Παπάγου Χολαργού εξέδωσε απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" σχετικά με τη λειτουργία του Δημoτικού Συμβουλίου και ειδικότερα κατά την τελευταία συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου όπου συζητήθηκε και ο απολογισμός της πρόσφατης κακοκαιρίας, ενώ προηγήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση με θέματα σχολείων.

 

Διαβάστε την απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου που εκδόθηκε πριν λίγη ώρα:

Είναι πλέον σαφές ότι τα δυο μέλη της παράταξης 8 Προτάσεις έχουν επιλέξει την παραπληροφόρηση και την ακατάσχετη ψευδολογία.

Επιδίδονται σε φτηνή ψηφοθηρία, υποτιμώντας τους πολίτες.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους, συνεχίζουν να βάλλουν κατά του Δημάρχου αλλά και κατά του Δημοτικού  Συμβουλίου, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της 8ης Φεβρουαρίου συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, κυρίως τα προβλήματα που προκάλεσε στην πόλη μας η χιονοκαταιγίδα. Έλαβαν τον λόγο όλοι όσοι το επιθυμούσαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και ο καθένας αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη των λόγων του.

Δεν είναι αποδεκτό όμως να προσβάλλονται πρόσωπα, εκλεγμένοι σύμβουλοι, δημοτικές παρατάξεις. Δεν είναι ανεκτό δυο μόνο άτομα, μέλη του ΔΣ, να χασκογελάνε και να ειρωνεύονται στη διάρκεια της συνεδρίασης, χωρίς να σέβονται ομιλητές.

Είναι αυτονόητο ότι με τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές το μόνο που κατορθώνουν είναι να μπαίνουν στο περιθώριο. Κι αυτό έδειξε η ψηφοφορία της πρότασης τους για τον  Επιμηθέα που έλαβε ΜΟΝΟ δυο (2) ψήφους, τις δικές τους. Και αντί να προβληματιστούν από την αποδοκιμασία του ΔΣ εξέδωσαν ανακοίνωση με ψέματα και συκοφαντίες.

Μάλιστα, προχώρησαν και σε μια παντελώς άδικη επίθεση κατά της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Της πρώτης γυναίκας προέδρου του ενιαίου Δήμου, η οποία κατά τη συνεδρίαση, να σημειώσουμε, διασφάλισε την ελευθερία του λόγου και την τήρηση των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας του οργάνου.

Όσο για την απειλή που εκτοξεύουν στην ανακοίνωση τους «θα τους κάνουμε προσωρινούς» εμείς απαντάμε:

Όλοι είμαστε προσωρινοί. Είμαστε εκλεγμένοι για ορισμένο χρόνο και οι πολίτες στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποφασίσουν για όλους!

Και σας διαβεβαιώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται την ψήφο των συμπολιτών μας.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Παπάγου-Χολαργού

 

Διαβάστε στη συνέχεια και την ανακοίνωση της παράταξης 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση:

Δεν θα δεχτούμε την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην εποχή του Μεσαίωνα και του σκοταδισμού μπήκε όπως φαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμος Παπάγου Χολαργού - Municipality of Papagou Xolargou με σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες.

Η δημοτική αρχή ως τρομαγμένο αγρίμι από τις συνεχείς αποτυχίες της και τις κατακραυγές προσπαθεί, παραβιάζοντας τον έναν νόμο μετά τον άλλο να καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατίας, διαβούλευσης και πολυφωνίας που τόσο την χρειαζόμαστε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Αφού, εξαναγκάστηκε σε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αποτυχημένη της επιχείρηση να φιμώσει τις φωνές των γονιών, απαγόρευσε στην τελευταία συνεδρίαση, τη συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους προσεκτικούς για την covid-19 και τους ανεμβολίαστους, και σε όσους δεν επιθυμούν να συνωστίζονται, παραβιάζοντας τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών για τα μέτρα προστασίας.

Αφαίρεσε το χρόνο των ερωτήσεων από την συνεδρίαση που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση, όχι μόνο να ελέγξει τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, αλλά και να μεταφέρει τις απορίες των πολιτών.

Η Πρόεδρος αυτοκαταργήθηκε, αφού ο δήμαρχος της υπαγορεύει και εκείνη επαναλαμβάνει ως ηχώ του, νέους κανονισμούς λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Αρνήθηκαν ακόμη και να βάλουν σε ψηφοφορία πρόταση για την διαχείριση του Πρασίνου στην πόλη μας, στερώντας το δικαίωμα στο Δ.Σ. να εκφραστεί και οι δημοτικοί σύμβουλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μην ακούγονται και να μην συζητιούνται απόψεις και ιδέες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε των παρατάξεων, ούτε των πολιτών.

Με άκρατη αλαζονεία και τρόμο σκοπεύει να διοικήσει απολυταρχικά, δημιουργώντας προσκόμματα στους Δημοκρατικούς θεσμούς.

Καμία όμως κοινωνία δεν έχει κερδίσει με απολυταρχικά καθεστώτα και με περιορισμούς στην ανταλλαγή των απόψεων και στον έλεγχο της εξουσίας. Και η τοπική μας κοινωνία μόνο χαμένη και ζημιωμένη μπορεί να βγει από την φίμωση, και το διοικητικό χάος που προσπαθεί να επιβάλει η δημοτική αρχή.

Η παράταξη 8Προτάσεις όμως δεν θα την ακολουθήσει στον κατήφορο.

Θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα.

Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζονται και να ελέγχουν την διαχείριση των κοινών πόρων.

Δεν θα μας κουράσουν, δεν θα μας αποθαρρύνουν στο να κάνουμε προτάσεις και να ρίχνουμε φως στα σκοτεινά δωμάτια της εξουσίας τους.

Θα ενημερώνουμε τον κόσμο και θα τους κάνουμε προσωρινούς.

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"

 

 

 

  •  

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.