Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:56

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Έστω στο παρά 1' ας μεριμνήσει η δημοτική αρχή για την επερχόμενη κακοκαιρία


Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία βιώσιμη Πόλη" με τις δράσεις που οφείλει να κάνει η δημοτική αρχή Παπάγου Χολαργού εν όψει της παρατεταμένης κακοκαιρίας που έχει προβλεφθεί εδώ και αρκετές μέρες από τους μετεωρολόγους.

Διαβάστε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης που ακολουθεί:

 

Καλούμε την δημοτική αρχή να προετοιμαστεί για την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, έρχεται άσχημη κακοκαιρία με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον παγετό σε διάρκεια. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι δημότες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα θέρμανσης, μετακίνησης, τροφοδοσίας και στα υδραυλικά συστήματα των σπιτιών τους.

Όπως διαπιστώσαμε η δημοτική αρχή Δήμος Παπάγου Χολαργού - Municipality of Papagou Xolargou για μια ακόμη φορά ασχολείται με άλλα πράγματα.

Δεν έχει αναρτήσει τις απαραίτητες οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας στην προμετωπίδα της ιστοσελίδας του Δήμου, αλλά συνεχίζει να διαφημίζει το διαφημιστικό περιοδικό της παραπληροφόρησης.

Δεν έχει προβλέψει για επάρκεια θερμαινόμενων αιθουσών και για συνδημότες που θα βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό, αλλά ούτε έχει ανακοινώσει κάτι για επαρκείς αίθουσες δωρεάν rapid tests, σίτισης και παροχή κλινοσκεπασμάτων. Αν ο παγετός κρατήσει 4 μέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις οι ανάγκες θα είναι τεράστιες.

Δεν έχει προβλέψει τίποτα για μεταφορά ατόμων, που έχουν ανάγκη σε συνθήκες παγετού, ούτε για την τροφοδοσία τους σε τρόφιμα νερό και φάρμακα.

Δεν έχει επικαιροποιήσει το σχέδιο «ΒΟΡΕΑΣ» ειδικά για τον παγετό (εντοπισμός σηματοδότησης επικίνδυνων σημείων στους δρόμους και ενημέρωση των κατοίκων).

Δεν έχει ρίξει μίγμα αλατιού, χαλικιού και άμμου στα πολυσύχναστα σημεία ειδικά στα πεζοδρόμια έξω από τα μαγαζιά ειδών πρώτης ανάγκης και τα φαρμακεία. Το μίγμα πρέπει να απλωθεί πριν την έλευση της κακοκαιρίας. Η ρίψη μόνο αλατιού δεν αρκεί, σε θερμοκρασίες χαμηλότερες του -4, ενώ προκαλεί τεράστιες φθορές σε οχήματα και υποδομές.

Δεν έχει δημοσιεύσει Μητρώο Εργοληπτών και δεν έχει κάνει Μνημόνιο Συνεργασίας, όπως προβλέπει ο Νόμος (θα χρειαστούμε κυρίως υδραυλικούς, ταξιτζήδες και μικρά μέσα μεταφοράς ικανά για τον πάγο).

Δεν έχει κάνει μνημόνιο προσωποποιημένης επαφής με τις εταιρείες ηλεκτρικού και ύδρευσης για άμεσες συνεννοήσεις σε περίπτωση μεγάλων διακοπών.

Δεν έχει στήσει μηχανισμό ενημέρωσης με μετακίνηση υπαλλήλων στο τηλεφωνικό κέντρο και 24ωρες βάρδιες.

Δεν έχει μεριμνήσει για τις ειδικές συνθήκες που θα βιώσουν τα αδέσποτα και κυρίως για την εξασφάλιση νερού που ενδεχομένως θα παγώσει.

Δεν έχει ενημερώσει τον κόσμο και δεν έχει δημιουργήσει μηχανισμό υποστήριξης για τα ενδεχόμενα τεράστια προβλήματα που θα παρουσιαστούν στους ηλιακούς θερμοσίφωνες και στους σωλήνες ύδρευσης.

Δεν έχει κάνει προμήθεια νερού, που ίσως χρειαστεί να διαθέσει σε ευπαθείς ομάδες.

Την καλούμε έστω και στο παρά ένα, να κάνει εντοπισμό επαπειλούμενων κινδύνων και να ενημερώσει τον κόσμο, να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Και τέλος: Σε περίπτωση χιονιού να μην πετάει τα χιόνια στα πεζοδρόμια για να μην αποκλείσει και πάλι τους κατοίκους στα σπίτια τους.

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.