Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 11:00

Ευχάριστη έκπληξη το ελαιόδεντρο στο Δημαρχείο


Ένα "νέο" αιωνόβιο ελαιόδεντρο κοσμεί πλέον τον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου Χολαργού επί της οδού Περικλέους. Το δέντρο που μεταφυτεύθηκε στο σημείο αποτελεί όπως φαίνεται μία από τις "εκπλήξεις" που ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί στους διαμαρτυρόμενους δημότες ένα χρόνο πριν που με έγγραφη επιστολή τους είχαν προκαλέσει θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το κόψιμο δεκάδων ελιών από τα υπό διαμόρφωση έργα ανάπλασης της οδού Βουτσινά.

Παρότι είχε υποσχεθεί ο κ. Αποστολόπουλος, ότι οι εκπλήξεις θα έρχονταν το φθινόπωρο του 2021, η μεταφύτευση ενός τέτοιου είδους, μεγάλου δέντρου δεν μπορεί παρά να είναι μία θετική δράση. Έστω και τώρα, μια μέρα πριν την έναρξη του φαινομένου με το παρατεταμένο ψύχος που αναμένεται, ακριβώς επειδή η ελιά είναι ένα πάρα πολύ ανθεκτικό είδος, υπάρχει... "Ελπίδα"!

 

Το δέντρο έχει ηλικία 300 περίπου ετών και αποτελεί δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ προς τον Δήμο Παπάγου Χολαργού. Η εταιρεία που επεκτείνει το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα, απαλλοτρίωσε ελαιώνα στην Αιγιαλεία και με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, προσφέρθηκε αυτή η επιβλητική ελιά.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.