Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 13:00

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Κάνουν την πάπια" Βαλυράκης, Αποστολόπουλος


Στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση το θέμα που ανέδειξε ένα μήνα πριν σχετικά με τα αναλώσιμα είδη που ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Παπάγου Χολαργού ζητά από τους γονείς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στελεχών της δημοτικής παράταξης δεν έχουν λάβει σχετική απάντηση από τον Πρόεδρο του ΔΟΚΜΕΠΑ Θ. Βαλυράκη αλλά ούτε από τον Δήμαρχο Ηλ. Αποστολόπουλο.

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-01-2022

“ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ” ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΚΜΕΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ (23/12/2021) ΟΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΚΛΠ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Επαναφέρουμε την αναφορά μας στον ΔΟΚΜΕΠΑ (με mail23/12/2021) και στον τύπο για καταγγελίες γονιών αλλά και εργαζομένων ότι η Διοίκηση του ΔΟΚΜΕΠΑ εις γνώση της δημοτικής αρχής Αποστολόπουλου, επιβάλλει στους εργαζόμενους (προφορικά γιατί που να τολμήσει εγγράφως), να ζητάνε από τους γονείς επιπλέον εισφορές σε είδος για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών (μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, βρεφικές πάνες και άλλα είδη απαραίτητα για την δημιουργική αποσχόληση των παιδιών) πέραν και των τροφείων που πληρώνουν.

Ένα μήνα από την αναφορά μας, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Ζητάμε να απαντήσουν εγγράφως.

  • Να μας ενημερώσουν γιατί ο ΔΟΚΜΕΠΑ δεν έχει προμηθευτεί όλα τα αναγκαία αναλώσιμα ορθής λειτουργίας των σταθμών.
  • Να μας ενημερώσουν με πια απόφαση του ΔΟΚΜΕΠΑ ζητάνε από τους γονείς επιπλέον των τροφείων και αναλώσιμα σε είδος, παραβιάζοντας ακόμα και την νομοθεσία λειτουργίας των σταθμών.
  • Να ενημερώσουν τους γονείς ότι ο ΔΟΚΜΕΠΑ οφείλει και θα καλύπτει όλα τα απαραίτητα είδη για την ορθή λειτουργία των σταθμών (καθαριστικά, πάνες κλπ) .

Ζητάμε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου :

  • Παρέμβαση για να έχουμε απαντήσεις έγκαιρα όταν υποβάλλουμε ερωτήματα ή καταγγελίες.
  • Να μας αποσταλλούν τα πρακτικά για την εκλογή- νομιμοποίηση εκπροσώπου των γονιών στο ΔΣ του ΔΟΚΜΕΠΑ, που δεν μας έχουν στείλει ακόμα από το δημοτικό συμβούλιο της 10/11/21.
  • Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εισαχθεί ως τακτικό θέμα προς ενημέρωση.

Διεκδικούμε :

  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ.
  • ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 18 ΜΗΝΏΝ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΜΗΝΩΝ.

Είναι απαράδεκτο η δημοτική αρχή όχι μόνο να συντάσσεται με τις Κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που διατηρούν αυτήν την βαθμίδα της προσχολικής αγωγής και πρόνοιας επί πληρωμή, με όχι μόνιμο προσωπικό και κρατική επιχορήγηση και με προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά να βρίσκει κάθε ευκαιρία να φορτώσει δαπάνες για την ορθή λειτουργία των σταθμών στους γονείς.

Καλούμε γονείς και εργαζόμενους, με κάθε τρόπο, με υπογραφές, με τους εκπροσώπους τους, να δυναμώσουν την φωνή τους να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.

 

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Oεπικεφαλής Ρεκλείτης Αντώνης,

ο δημοτικός σύμβουλος Ρεμούνδος Γεώργιος,

η τοπική σύμβουλος Χανιά Πηνελόπη.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.