Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:48

Τελειώνει το κονδύλι των στειρώσεων, ξεκινάει η αναπαραγωγική περίοδος


Με αγωνία οι Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού με δημόσια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο με τα δεκάδες αδέσποτα που βρίσκονται εν αναμονή στειρώσεων και περίθαλψης. Στο ξεκίνημα της αναπαραγωγικής περιόδου για τις γάτες, όπως εξηγούν, το κονδύλι που διαθέτει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού για το πρόγραμμα έχει ήδη σχεδόν εξαντληθεί. 

«Το κονδύλι του προγράμματος για τα αδέσποτα σχεδόν τελείωσε και η περίοδος αναπαραγωγής γιατις γάτες έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι στο φόρτε τους επόμενους μήνες!

Δεν γίνονται στειρώσεις και είναι σε εκκρεμότητα δεκάδες αιτήματα δημοτών, και οι γάτες αυξάνονται και πληθύνονται...

Το ποσό που διαθέτει για περίθαλψη-στειρώσεις ο Δήμος για το τρέχον έτος, είναι μόλις το 0,1% επί του συνόλου του προϋπολογισμού, το ίδιο ποσό διαθέτει ο Δήμος, όταν πρόκειται για μία σπέσιαλ βραδιά θεάματος στο Κηποθέατρο, και άλλα τινά!

Οι Δήμοι οφείλουν να έχουν καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου αποτελεσματική παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών. Οι υποχρεώσεις των Δήμων γιά τα αδέσποτα, θεσπίζονται με τον νόμο 4830/2021 και τον νομο 4039/12, και ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ:

Α) την EΠΙΤΕΥΞΗ ΕΥΖΩΙΑΣ και της αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και

Β) την ΠΡΟΛΗΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ.

Για να πληροί τις υποχρεώσεις του ο Δήμος θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΑΤΕΣ, πολλές από τις οποίες είναι ήδη εγκυμονούσες!

σ.σ. Στην διάταξη του άρθρου 1.β του ν 4039/12 αναφέρεται ο νομικός ορισμός της ευζωίας των ζώων, ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την κτηνιατρική τους περίθαλψη,η οποία εν πολλοίς είχε παρανόμως καταργηθεί πέρυσι"!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.