Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:37

Τριήμερο ψύχος, λευκός Υμηττός και νιφάδες στην πόλη ο καιρός της εβδομάδας


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

 

Οι "Αλκυονίδες" έκαναν την εμφάνισή του, στον Παπάγο και στον Χολαργό, κατά το πρώτο δεκαήμερο της νέας Χρονιάς με την ηλιοφάνεια να επικρατεί και την θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή άνοδο και να διατηρείται για πολλές συνεχόμενες ημέρες σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα των κλιματικών τιμών. Το ανοιξιάτικο "σκηνικό" ήρθε να διακόψει μία σειρα ατμοσφαιρικών διαταραχών οι οποίες, σε πρώτη φάση, από το περασμένο Σάββατο, φέρνουν στην περιοχή μας πυκνή συννεφιά, διαστήματα με βροχές και επαναφορά της θερμοκρασίας σε πιο "φυσιολογικά", για την εποχή, επίπεδα ενώ, σε δεύτερη φάση, από την Τετάρτη, θα φέρουν νέα πτώση της θερμοκρασίας και πιο χειμωνιάτικες συνθήκες.

Βροχές και καταιγίδες, αναμένεται να εκδηλωθούν κατά την διάρκεια της νύχτας Δευτέρας (10/1), στο προάστιό μας, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Τρίτης (11/1). Εν συνεχεία, τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν διαστήματα υποχώρησης και έξαρσης και θα συνεχιστούν, κατά περιόδους, μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.
 
Την Τετάρτη, ο καιρός θα ξεκινήσει με χαμηλή συννεφιά και ανεμόβροχο. Κατά την διάρκεια της ημέρας, η βροχή θα περιοριστεί, θα επικρατήσουν σφοδροί βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή καθώς θα συνδυαστεί με ισχυρούς ανέμους. Ενδεικτικά, το βράδυ της Τετάρτης, η θερμοκρασία θα πέσει στους 5°C και η αίσθηση ψύχους θα είναι κοντά στους 0°C. Χιονόνερο, κατά βάσει ασθενούς χαρακτήρα, θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης. Από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, είναι πιθανό, νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης. Ο Υμηττός, προβλέπεται να "ντυθεί στα λευκά", ήδη από το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τα 700μ, περίπου ενώ στην συνέχεια, κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών και μέχρι το πρωί της Πέμπτης, είναι πιθανό να "το στρώσει" και χαμηλότερα.
 
Κατά την διάρκεια της Πέμπτης, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει ανοίγματα. Ωστόσο, οι Βοριάδες θα διατηρηθούν με μεγάλη ένταση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χειμωνιατικα επίπεδα με τις ελάχιστες τιμές, την νύχτα και νωρίς το πρωί, να πέφτουν κοντά στους 0°C και τις μέγιστες να φτάνουν τους 6-8°C.
Ουσιαστικότερο άνοιγμα του καιρού, σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται την Παρασκευή και, κυρίως, το Σαββατοκύριακο το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα εξελιχθεί με ανοιξιατικες συνθήκες και αρκετά υψηλότερες θερμοκρασίες.
 
Καλή εβδομάδα και Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!!!
 
* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.