Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:02

Με φθινοπωρινή διάθεση το υπόλοιπο του Νοεμβρίου


Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Μία μικρή "γεύση" από Χειμώνα, πήρε, σήμερα, ο Παπάγος και ο Χολαργός, καθώς η πυκνή συννεφιά, η πρωινή ψιχάλα, το βοριαδάκι και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνέθεσαν ένα "σκηνικό" προχωρημένου Φθινοπώρου. Το θερμόμετρο του μετεωρολογικού μας σταθμού, το μεσημέρι, δεν ξεπέρασε τους 13 °C ενώ η αισθητή θερμοκρασία, στο προάστιό μας, είναι χαμηλότερη λόγω του Βοριά. Η διάχυτη μυρωδιά του καμένου ξύλου, από κάποια τζάκια που άναψαν στην περιοχή, και η ολοένα και εντονότερη παρουσία του χριστουγεννιάτικου στοιχείου στις βιτρίνες και τους δρόμους συμπληρώνουν, με το παραπάνω, την όλη αίσθηση. 

Το Φθινόπωρο, κατά τα άλλα, προχωράει με "διστακτικά" βήματα και πολλά καιρικά "πισωγυρίσματα" και, σε γενικές γραμμές, λίγες βροχές. Το ήπιο καιρικό σκηνικό προβλέπεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με πολλές φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες και λίγες χειμωνιάτικες "πινελιές" στον "καιρικό καμβά".
Το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθεί με διάσπαρτες νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας τα οποία θα γίνονται ολοένα μεγαλύτερα και, την Κυριακή, θα κυριαρχήσουν. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και, μετά από ένα ψυχρό ξεκίνημα το πρωί του Σαββάτου, που η θερμοκρασία θα πέσει κοντά στους 10°C, ο υδράργυρος, το μεσημέρι, θα "σκαρφαλώσει" κοντά στους 15°C ενώ, το μεσημέρι της Κυριακής, θα φτάσει τους 18°C.
Η επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει με συννεφιά η οποία θα πυκνώσει και ενδέχεται, από την Δευτέρα, να φέρει βροχές. Μεγαλύτερη πιθανότητα βροχής συγκεντρώνει η Τρίτη ενώ, παράλληλα, θα επικρατήσουν Νοτιάδες.
Η τάση, όσον αφορά την μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, μέχρι το τέλος του μήνα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα προγνωστικά μοντέλα, "θέλει" τον καιρό να εξελίσσεται σε φθινοπωρινά πλαίσια, με αρκετή συννεφιά, και αυξημένη πιθανότητα να προκύψουν διαστήματα με βροχές χωρίς, όμως, ουσιαστική πτώση της θερμοκρασίας η οποία μάλλον θα κινηθεί κοντά σε "φυσιολογικά", για την εποχή επίπεδα.
 
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
 
 
* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.