Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:55

Απών ο Δήμαρχος από τη συζήτηση για την καθαριότητα του Δήμου


Την ώρα που οι πολίτες καταγράφουν στα social media κάθε μέρα και χειρότερη την εικόνα της καθαριότητας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος, προτίμησε να μην είναι παρών στη σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη (10/11).

Πέταξε την «καυτή πατάτα» της παρουσίασης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων στον πρ Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χολαργού Χρ. Πετράκη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Μαυρικάκη, όπου όμως και αυτοί δεν εμφανίστηκαν πολύ αισιόδοξοι για το νέο σχέδιο. 

Ο κ. Αποστολόπουλος δεν θέλησε να παρουσιάσει και να πάρει πάνω του ένα Σχέδιο το οποίο, όπως είπαν και οι εκπρόσωποι της διοίκησης ελάχιστες πιθανότητες έχει να πραγματοποιηθεί.

Στον τομέα που η διοίκηση Αποστολόπουλου παρουσιάζει τη χειρότερη απόδοση της, με τις δεκάδες, καθημερινές διαμαρτυρίες πολιτών για τα συγκεντρωμένα απορρίμματα και την εν γένει έλλειψη καθαριότητας στην πόλη, ο Δήμαρχος με την απουσία του επισφράγισε και τη «λευκή πετσέτα» που έχει πετάξει στη διαχείριση των αποβλήτων τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της.

Η συζήτηση αφορούσε στην επικαιροποίηση του προηγούμενου Σχεδίου που είχε εκπονηθεί το 2016, από την ίδια δημοτική αρχή, με τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού να τα έχει βιώσει ήδη η πόλη τα τελευταία 5 χρόνια. Οι μελετητές που πληρώθηκαν με 24.000 ευρώ στην μελέτη διαπιστώνουν την αποτυχία του προηγούμενου σχεδίου, ξανά κατέθεσαν όμως μια επικαιροποίηση του, που όπως ειπώθηκε ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες υποδοχής των σκουπιδιών από την Περιφέρεια Αττικής παρά τελικά στις τοπικές ανάγκες καθαριότητας του δήμου μας. 

Η δημοτική αρχή αναγνώρισε την αποτυχία του προηγούμενου σχεδίου, όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων. «Οι Δράσεις που τότε είχαν περιγραφεί, δεν έγιναν όλες, αλλά η επίτευξη τελικά των στόχων που είχαν τεθεί θα ήταν ανέφικτη ακόμη κι αν είχαμε κάνει όλες τις δράσεις», είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Γεν. Γραμματέας. «Στο Σχέδιο του 2016 προβλέπονταν 5 πράσινες γωνιές. Τώρα (στο νέο Σχέδιο) μιλάμε για 11 γωνιές ανακύκλωσης με πρόταση χρηματοδότησης από το «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» για να κερδίσουμε το χρόνο που χάθηκε». 

Στον άχαρο ρόλο που ανέλαβε ο κ. Πετράκης για να κάνει την εισήγηση ανέφερε: "Στο αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να εντείνουμε την καλή δουλειά στη χωριστή συλλογή. Να παγιώσουμε τη χρήση των καφέ κάδων με ειδική καμπάνια. Να επεκτείνουμε το δίκτυο συλλογής των ειδικών ρευμάτων αποβλήτων. Να ενεργοποιήσουμε τις πράσινες γωνιές και το κινητό πράσινο σημείο και με την παροχή κινήτρων στους δημότες" και έκλεισε την εισήγηση του: "Παρά τις αντιξοότητες στην έλλειψη προσωπικού, εφόσον προχωρήσουν ο εξοπλισμός και οι αναγκαίες προμήθειες και ο εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης ΣΜΑ στην Κατεχάκη, θα μπορέσουμε τουλάχιστον να προσεγγίσουμε τους στόχους που θέτει το Σχέδιο».

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης που παραβρέθηκαν στη συζήτηση, έντονη κριτική άσκησαν οι Ζήκας, Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεμούνδος οι οποίοι και καταψήφισαν το σχέδιο. Χωρίς να τοποθετηθούν σχετικά «λευκό» ψήφισαν οι  Κανάκης, Καραγιάννης και "υπέρ" του Σχεδίου ο Γ. Αυγερινός. 

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη της συζήτηση για το θέμα από το 4:31:29 της συνεδρίασης

http://www.hellasnews.tv/live/?position=22&showheader=1&showfooter=1&fbclid=IwAR3CcKA2FaTSUYw-2EMLJiMK1NR8IWTPEzZ14U1YdreZGpqXkLlabZFxBMo

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.