Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 06:45

ΜΕΤΩΝΟΣ: Ο γνωστός πεζόδρομος στο Χολαργό, που ΔΕΝ είναι πεζόδρομος!


«Ήπιας κυκλοφορίας» σύμφωνα με τον δήμαρχο είναι τελικά η Μέτωνος. Άσχετα με το ότι τόσα χρόνια έχει τοποθετηθεί ταμπέλα που υποδεικνύει τον πεζόδρομο και τους όρους λειτουργίας του.

«Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένας fake πεζόδρομος»; αναρωτήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μ. Σιώτου κάνοντας αναφορά στα χαρακτηριστικά του δρόμου αλλά και τη λάθος σήμανση, που προφανώς ενέχει και κίνδυνο ατυχήματος. «Το βρήκαμε και θα το διορθώσουμε», απάντησε ο Δήμαρχος.

Το θέμα ανέκυψε μετά από αίτημα δημοτών που θέλησαν να έχουν έγγραφη απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το είδος του δρόμου.

«Κάποιοι το θεωρούσαν πεζόδρομο. Κι επειδή θεωρούσαν ότι δεν υπήρχε διέλευση οχημάτων γι αυτό δεν είχαν μπει και stop», διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μ. Τράκας.

Τέσσερις ταμπέλες θα τοποθετηθούν πλέον, 2 stop και 2 απαγορεύσεις στροφής στη συμβολή της Μέτωνος με την Αετιδέων και με την Υμηττού, ενώ θα αφαιρεθεί η ταμπέλα του πεζόδρομου.

Δεκαπέντε μέρες μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οδός παραμένει… πεζόδρομος! Άλλωστε τι είναι λίγες μέρες μπροστά στα τόσα χρόνια…


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.