Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 08:42

Ένας ο άνεργος για τον Δήμο Παπάγου Χολαργού


93 συνολικά είναι τα άτομα που αιτούνται και λαμβάνουν τις μειώσεις ή απαλλαγές δημοτικών τελών από το Δήμο Παπάγου Χολαργού, συνολικού ύψους 7.900 ευρώ.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Αντιδημάρχου Οικονομικών, κατά τη συζήτηση του καθορισμού των οικονομικών ορίων για τις ευπαθείς ομάδες που θα μπορούν να λαμβάνουν μειώσεις ή απαλλαγές στα δημοτικά τέλη. Η κα Νικάκη μεταξύ άλλων ανέφερε στατιστικά στοιχεία σχετικά με το πόσοι και ποιες κατηγορίες δημοτών τελικά κάνουν χρήση των συγκεκριμένων ευεργετικών διατάξεων.

 Έτσι λοιπόν ανέφερε ότι συνολικά 93 άτομα αιτήθηκαν και πληρούσαν τους όρους και αναλυτικά: 

55 ανάπηροι

1 άνεργος

10 άποροι

4 μονογονείς

8 πολύτεκνοι

3 πολύτεκνοι άνω των 4 τέκνων

12 τρίτεκνοι

Στη συνέχεια της ομιλίας της η ίδια η Αντιδήμαρχος αναρωτήθηκε “σε έναν ολόκληρο Δήμο υπάρχουν μόνο 12 τρίτεκνες οικογένειες που το ετήσιο εισόδημα τους είναι κάτω από 36.000 ευρώ”; για να δώσει η ίδια την απάντηση “κι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν πολλαπλάσιες. Προφανώς δεν είναι προτεραιότητα τους να ζητήσουν αυτές τις απαλλαγές, αφού είναι γνωστό ότι στο Δήμο μας δίνονται πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Ξέρουμε όλοι τι ισχύει με τους μισθούς και ξέρουμε ότι το 36.000 ευρώ είναι πολύ ψηλό όριο και νομίζω ότι πραγματικά πολλές περισσότερες οικογένειες θα έπρεπε να είχαν κάνει χρήση αν πραγματικά το είχαν ανάγκη και το θέλανε. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ή τελικά δεν υπάρχει αυτή η κοινωνική αναγκαιότητα”.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.