Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:37

Και ψηφιακή διαμαρτυρία για τις κοπές των δέντρων σε Παπάγου Χολαργό!


Η αλόγιστη κοπή δέντρων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Παπάγου Χολαργού έχει σηκώσει μία θύελλα αντιδράσεων τον τελευταίο περίπου ένα χρόνο. Αφορμή έδωσε σίγουρα, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ, η μαζική εξαφάνιση των δέντρων κατά τη διάρκεια του μεγάλου έργου ανάπλασης της οδού Βουτσινά. Όπως όμως και η δημοσιοποίηση των διαφόρων αιτημάτων πολιτών και εργολάβων που έφταναν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα τελευταία δύο χρόνια και γίνονταν αποδεκτά από την πλειοψηφία του σώματος. Σε όλα αυτά προστέθηκε από τη μία η μαζική καταστροφή υψηλόκορμων δέντρων από την κακοκαιρία "ΜΗΔΕΙΑ" του περασμένου χειμώνα και από την άλλη η ανοικοδόμηση που βρίσκεται σε οργασμό και στις δύο Κοινότητες Παπάγου και Χολαργού. 

Ένας θλιβερός απολογισμός απομείωσης πρασίνου με ελάχιστες πυροσβεστικές κινήσεις, οι οποίες γίνονται όλο αυτό το διάστημα, με προδιαγεγραμμένη όμως και πάλι αρνητική εξέλιξη, όπως οι ελάχιστες μεταφυτεύσεις ελαιόδεντρων που έγιναν στις πλατείες Δημοκρατίας και Φανερωμένης ή οι νέες φυτεύσεις θαμνοειδών και δέντρων χωρίς πρόβλεψη σωστού ποτίσματους. Ενώ ταυτόχρονα για τα νέα έργα ανάπλασης πεζοδρομίων προβλέπεται η κοπή ακόμη 50 δέντρων.

Να σημειωθεί ότι ομάδα δημοτών με συλλογή υπογραφών ζήτησαν το θέμα της ορθής διαχείρισης του πρασίνου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του 2021. Η δημοτική αρχή Αποστολόπουλου αρνήθηκε την εκπόνηση μελέτης διαχείρισης του αστικού πράσινου για ακόμη μία φορά, ενώ υποσχέθηκε ότι το φθινόπωρο θα περίμεναν τους δημότες "εκπλήξεις"…

Το petition που ξεκίνησε παράλληλα με τις έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις ξεπερνάει σήμερα τις 700 υπογραφές και συνεχίζει δείχνοντας ότι το θέμα απασχολεί τους δημότες έντονα, αφού δεν έχει δρομολογηθεί απολύτως κανένας σχεδιασμός, ούτε αντικατάστασης, ούτε εμπλουτισμού, αλλά ούτε καν συντήρησης του υπάρχοντος πράσινου.

 

To μήνυμα στο petition αναφέρει: "Τελευταία, όλο και περισσότερα δέντρα εξαφανίζονται  από τους Δήμους μας. Αυτό, εκτός από αισθητική καταστροφή έχει και αντίκτυπο στην υγεία μας και των παιδιών μας. Πρέπει να σταματήσει αυτό! Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να νικήσουμε την βλακεία και την κακή αισθητική που μας επιβάλλουν".

Μπορείτε να συμμετέχετε εδώ: https://www.change.org/p/δημοσ-παπαγου-οχι-πια-κοπη-δεντρων-σε-χολαργο-παπαγου?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_initial&recruited_by_id=717e83d0-2e54-11ec-9e88-69aa462b325b&utm_content=fht-22858323-en-us%3A0


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.