Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 03:56

Δημοτικά τέλη, χρεώσεις, μειώσεις για το 2022 στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης


Τα δημοτικά τέλη, οι μειώσεις, οι απαλλαγές, οι χρεώσεις των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων για το 2022, πρόκειται να αποφασισθούν στην 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18:30. Η διερεύνηση της αγοράς του οικοπέδου Πίνδου και Αργυροκάστρου, παραχωρήσεις σχολικών χώρων και ρυθμίσεις στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους ακόμη θέματα που θα συζητηθούν. Η συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, αλλά κεκλεισμένων των θυρών θα μεταδοθεί σε live streaming.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 

1. Τροποποίηση Συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου - Χολαργού (Δ.Ο.Π.Α.Π.)».

2. Συγκρότηση Επιτροπής για τη διερεύνηση δυνατότητας απόκτησης του Ο.Τ. 217 (Πίνδου και Αργυροκάστρου) της Κοινότητας Παπάγου.

3. 5η τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2021.

4. Αλλαγή σκοπού του αυτοτελούς κεφαλαίου διαχείρισης «Κληροδοτήματος Αγνής Σκυριανού».

5. Εφαρμογή διατάξεων του άρθρου 49 του Ν. 4807/2021, σχετικά με τις μισθώσεις Δημοτικών ακινήτων.

6. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τον καθορισμό Κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Παπάγου, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης.

7. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τον καθορισμό Κοινοχρήστων χώρων στην Κοινότητα Χολαργού, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης.

8. Καθορισμός τελών καθαριότητας & φωτισμού, για το έτος 2022.

9. Καθορισμός συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Δημοτικού Φόρου), για το έτος 2022.

10. Καθορισμός συντελεστή ΤΑΠ (Τέλους Ακίνητης Περιουσίας), για το έτος 2022.

11. Καθορισμός τελών διαφήμισης, για το έτος 2022.

12. Καθορισμός τέλους για παραχώρηση άδειας χρήσης Δημοτικών & Κοινοχρήστων χώρων για τηλεοπτικούς - κινηματογραφικούς και διαφημιστικούς σκοπούς, για το έτος 2022.

13. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων, για το έτος 2022.

14. Καθορισμός τελών κατάληψης κοιν/στων χώρων, για το έτος 2022.

15. Μείωση ή απαλλαγή Δημοτικών Τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, άπορους, Α.μ.Ε.Α., μακροχρόνια άνεργους), για το έτος 2022.

16. Καθορισμός οικονομικών όρων παραχώρησης χρήσης σε τρίτους, για το έτος 2022: α) Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», β) Αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», γ) Αίθουσα εκθέσεων Δημαρχείου οδού Περικλέους 55, δ) Δημοτικό κτίριο οδού Αετιδέων 64 «Βίλα Σαλίγκαρου», ε) Κηποθέατρο Κοινότητας Παπάγου και στ) υπαίθριο θεατράκι έμπροσθεν Δημαρχείου οδού Περικλέους 55.

17. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στα Σχολικά Συμβούλια, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

18. Παραχωρήσεις σχολικών χώρων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2021-2022.

19. Παραχωρήσεις σχολικών χώρων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2021-2022.

20. Γνωμοδότηση για την ύπαρξη αιθουσών για τη στέγαση τμημάτων ένταξης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

21. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την απαγόρευση στάθμευσης, σε οδικό τμήμα της Κοινότητας Χολαργού (Χρυσ. Σμύρνης & Δαγκλή).

22. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τοποθέτηση ρυθμιστικών σημάτων κυκλοφορίας στη συμβολή της οδού Μέτωνος με τις οδούς Σαρανταπόρου, Υμηττού και Αετιδέων.

23. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σχετικά με τοποθέτηση μεταλλικών εμποδίων στο πεζοδρόμιο (αριστερή πλευρά) του παραδρόμου της Λ. Μεσογείων.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.