Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 22:22

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και σε Παπάγου, Χολαργό


Ο "Μπάλος", όπως ονομάζεται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο χαμηλό βαρομετρικό που έχει, ήδη, σχηματιστεί στην δυτική Μεσόγειο και ακολουθεί τροχιά προς το Ιόνιο Πέλαγος, προβλέπεται να βαθυνθεί, σημαντικά, κατά την διάρκεια των επόμενων ωρών και, την νύχτα, να προσεγγίσει την χώρα μας, από τα δυτικά. Το σύστημα αυτό θα παρουσιάζει καλή δυναμική και, σε συνδυασμό με την ροή υγρών και ασταθών αερίων μαζών, εντός των περιοχών επίδρασής του, θα προκαλέσει την δημιουργία έντονων φαινομένων σε ευρεία κλίμακα. Επιπλέον, επειδή η ταχύτητά του θα είναι μικρή, θα επηρεάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή μας. 

Ο Παπάγος και ο Χολαργός θα επηρεαστούν σημαντικά από το εν λόγω σύστημα καθώς η τροχιά του, νότια της Αττικής, θα ευνοήσει την μεταφορά υγρασίας και αστάθειας από το Αιγαίο προς την Αττική και την δημιουργία καταιγιδοφόρων νεφώσεων, ικανών να προκαλέσουν έντονα φαινόμενα, κατά διαστήματα.
 
Η επίδραση του "Μπάλου", στα προάστιά μας, θα γίνει σε τέσσερις φάσεις:
 
α) Από το μεσημέρι της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να υπάρξουν διαστήματα με βροχές ή/και σποραδικές καταιγίδες.
β) Από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη διάρκεια. Σε αυτό το διάστημα, θα σημειώνονται εξάρσεις με ισχυρά φαινόμενα και διαστήματα με υποχωρήσεις των φαινομένων. Οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από σφοδρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
γ) Κατά την διάρκεια του Σαββάτου, με τα σημερινά στοιχεία, προβλέπεται υποχώρηση των φαινομένων είναι, όμως, πιθανό, να υπάρξουν, εκ νέου, διαστήματα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως μέχρι το μεσημέρι.
δ) Στην συνέχεια, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ο καιρός θα καταστεί άστατος, θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
 
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, είναι αρκετά πιθανό, ο Χολαργός και ο Παπάγος - όπως και μεγάλο μέρος της Αττικής - να επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα με σχετικά μεγάλη διάρκεια και, κατά συνέπεια, ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ρέματα ή έχουν παρουσιάσει πλημμυρικά φαινόμενα στο παρελθόν.
 
Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!! 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.