Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 07:41

Οι "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου σε Παπάγου και Χολαργό


Για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Παπάγου Χολαργού εξέδωσαν ανακοίνωση τα μέλη της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη". Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η κατάσταση αυτή επιβαρύνει οικονομικά τα νοικοκυριά και το περιβάλλον αλλά κυρίως ενέχει κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα εποχούμενων και πεζών.

 

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

Εγκαταλελειμμένοι καρόδρομοι όλο το οδικό δίκτυο Παπάγου - Χολαργού. Ασφαλτοστρώσεις τώρα!

 

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό οι δρόμοι του Δήμου Παπάγου Χολαργού με τεράστιες επιπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία των νοικοκυριών. 

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, ορύγματα, αναχώματα και υποβαθμισμένα φρεάτια συνθέτουν ένα τοπίο «ειδικών διαδρομών»,όπου δοκιμάζεται η δεξιοτεχνία των οδηγών και οι αντοχές των οχημάτων.

Ο κίνδυνος των ατυχημάτων έχει κορυφωθεί, καθώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων υποχρεώνονται σε ελιγμούς, τα οχήματα χάνουν τη πρόσφυσή τους, ενώ οι εποχούμενοι ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές αντιμετωπίζουν συνεχώς την απειλή της σωματικής τους ακεραιότητας.

Οι φθορές των οχημάτων, στα ελαστικά, τις αναρτήσεις και τα αμαξώματα,όπως καιοιυποχρεωτικές συνεχείς αυξομειώσεις ταχύτητας πολλαπλασιάζουν τις δαπάνες των νοικοκυριών.

Η επιβάρυνση του Περιβάλλοντος είναι τεράστια, και από την αύξηση στην κατανάλωση των καυσίμων και από την αύξηση του θορύβου, ακόμη και λόγω της απόρριψης των ανταλλακτικών.

Επιπλέον σε όλα τα παραπάνω, αυξάνονται κατακόρυφα το αίσθημα δυσφορίας, της ανασφάλειας, του εκνευρισμού.

Παρά την πρωταρχική του υποχρέωση για την συντήρηση του οδικού δικτύου βάση του άρθρου 73 του Νόμου 3852, ο Δήμος Παπάγου Χολαργού έχει μείνει αδρανής και αδιάφορος. Προφανώς οι κάτοικοι πρέπει να περιμένουν την περίοδο προ των επόμενων εκλογών για να δουν έργα ασφαλτοστρώσεων.

Την ίδια στιγμή, όμοροι δήμοι πραγματοποιούν προγράμματα 6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου τους και μάλιστα με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς να επιβαρύνουν τα δικά τους ταμεία και να στερούν από τους πολίτες τους άλλες υπηρεσίες και υποδομές.

 

Καλούμε,λοιπόν,την δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα σωστά έργα για την ορθή συντήρηση των δρόμων, που δεν θα αλλοιωθούν με καθιζήσεις μέσα σε ένα χρόνο,όπως μας έχει συνηθίσει και να ενδιαφερθεί επιτέλους για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των κατοίκων, την οικονομία των νοικοκυριών και το Περιβάλλον.

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.