Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 03:09

Γ. ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ: Καταγγελία για 2ο περιστατικό με τρωκτικό σε σχολείο του Χολαργού


Επίκαιρες ερωτήσεις προς την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παπάγου Χολαργού Κατερίνα Γκούμα κατέθεσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ανύφαντης με αφορμή την εμφάνιση τρωκτικού στις τουαλέτες κοριτσιών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού, για δεύτερη φορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ως επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Ο κ. Ανυφαντής ρωτά ποιο είναι το ποσό για απεντομώσεις-μυοκτονίες που έχει δαπανήσει η Σχολική Επιτροπή για το έτος 2021, τι ποσό και ποιες εργασίες αναλυτικά αφορούν σε κάθε σχολείο ευθύνης της Επιτροπής. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης επισημαίνει κλείνοντας ότι αναμένει τις ενέργειες από πλευράς της Προέδρου και της Διεύθυνσης του σχολείου, ώστε αυτό το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο να αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά.

 

Διαβάστε το κείμενο των ερωτήσεων του κ. Ανυφαντή που ακολουθεί:

ΘΕΜΑ: Ερωτήσεις για απεντομώσεις- μυοκτονίες σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έτους 2021

Τα σχολεία μας, ειδικά φέτος που εξακολουθούν να υφίστανται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19, αποτελούν ευαίσθητους χώρους όπου καθημερινά συγχρωτίζονται πολλά  παιδιά. Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε  σαν πρωταρχικό  στόχο τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής ώστε να  ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος απολύμανσης – μικροβιοκτονίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η  εγκύκλιος του  Υπουργού Υγείας Δ1γ/Γ.Π/οικ55923 /14.9.2021 (ΑΔΑ: ΨΗ0Κ465ΦΥΟ-ΥΔ3) με θέμα «Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων….σχολικού έτους 2021-2022». Δυστυχώς όμως χθες 23/9/2021  στο 1οΔημοτικό Σχολείο Χολαργού  αναφέρθηκε η ύπαρξη ποντικιού στις τουαλέτες των κοριτσιών (περιστατικό που επαναλαμβάνεται για 2ηφορά μέσα σε 4 μήνες).

1) Παρακαλώ όπως μου γνωστοποιήσετε πόσα χρήματα από τον Προϋπολογισμό της Σχολικής Επιτροπής έχουνδιατεθείστα Δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Παπάγου και του Χολαργού για απεντομώσεις και μυοκτονίες για το έτος 2021.

2) Να μου γνωστοποιήσετε αναλυτικά ανά σχολείο της αρμοδιότητάς σας, πόσες απεντομώσεις και μυοκτονίες  πραγματοποιήθηκαν μέσα στο έτος 2021, τις εγκριτικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων με τα αντίστοιχα παραστατικά πληρωμής αυτών και

αναμένω τις άμεσες ενέργειές σας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του 1ουΔημοτικού Σχολείου Χολαργού για την αντιμετώπιση του επαναλαμβανόμενου πλέον φαινομένου εμφάνισης τρωκτικών στο σχολείο.

 

 

Γιώργος Ανυφαντής

Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου - Χολαργού

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.