Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 16:33

Οι ευχές των "8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ" προς τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά


Με μία διαφορετική ανακοίνωση τα μέλη της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" απευθύνθηκαν στα ίδια τα παιδιά για να τα παροτρύνουν να αξιοποιήσουν το σχολείο ως εργαλείο να αλλάξουν το μέλλον τους.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

 

Αγαπημένα μας παιδιά, 

Για μας είστε η ελπίδα και το μέλλον μας. Εμείς,όμως,το εννοούμε, γιατί δεν νιώθουμε καθόλου περήφανοι για τον κόσμο που σας αφήνουμε.

Μία φύση που την πληγώσαμε, την μειώσαμε και την κάναμε εκδικητική, έναν κόσμο γεμάτο χρέη και μια ζωή γεμάτη ανασφάλεια, απειλές και μισαλλοδοξία.

Εσείς, όμως, έχετε την δύναμη και την ικανότητα να είστε αισιόδοξοι. Η ζωή ανατρέπεται άμα την παλέψεις και αγωνιστείς για το καλύτερο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.

Εσείς μπορείτε να ονειρεύεστε και να παλεύετε.

Και το σχολείο είναι το απαραίτητο εργαλείο της γνώσης για να κάνετε τα όνειρά σας και τους σχεδιασμούς σας πραγματικότητα.

Κρατείστε τα θετικά και πετάξτε τα αρνητικά.

Απορρίψτε το σχολείο ως εξεταστικό κέντρο και πεδίο ανταγωνισμού και μετατρέψτε το σε ένα χώρο έκφρασης, δημιουργίας, αλληλεγγύης, μάθησης και διασκέδασης.

Κρατήστε το καθαρό για να έχετε καθαρή σκέψη. Κάντε το πιο όμορφο. Διεκδικείστε το πιο λειτουργικό και πιο άνετο. Βάλτε τους όρους που σας αξίζουν.

Δεν φταίει ούτε το σχολείο, ούτε ο θεσμός της μάθησης. Φταίνε οι άνθρωποι που το έφτιαξαν. Κρατήστε το Σχολείο Ανοιχτό στη Γειτονιά και κάντε το οχυρό για τις διεκδικήσεις σας. Δώστε του χρώμα, φυτέψτε δέντρα, διεκδικείστε τις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που σας πήρανε, διεκδικείστε τις δραστηριότητες που σας κατάργησαν, πλουτίστε το με άλλες πιο σύγχρονες πιο ευχάριστες,γεμίστε το με πολιτισμό με τραγούδια και με συλλογικές δράσεις.

Το σχολείο είναι το εργαλείο,που θα χρησιμοποιήσετε για να αλλάξετε τον κόσμο.

Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος που σας παραδίδουμε σας γεμίζει καχυποψία.

Εμείς, όμως, θα σταθούμε εδώ λίγο ακόμη, παλεύοντας για κάτι καλύτερο, να σας παραδώσουμε τα ινία αυτού του κόσμου με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους.

Ευχόμαστε τα όνειρά σας και οι σχεδιασμοί σας να γίνουν ένας μεγάλος δρόμος με ευχάριστο τέλος.

Ευχόμαστε στους γονείς σας και στους δασκάλους σας να βρουν το κουράγιο και την τόλμη να σας βοηθήσουν στα πραγματικά δικά σας όνειρα.

 

“8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.