Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:14

Μοιράστηκαν οι αίθουσες του Πολωνικού σε 3ο, 5ο Νηπιαγωγεία και 6ο Δημοτικό Χολαργού


Ορίσθηκαν με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου οι χώροι που θα μοιραστούν το 3ο Νηπιαγωγείο, το παράρτημα του 5ου Νηπιαγωγείου και το νοϊδρυθέν 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού με τη συστέγαση των τριών σχολείων, που ξεκινά από τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022. 

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μ. Τράκα:

Οι αίθουσες του ισογείου θα φιλοξενήσουν τα τρία τμήματα του 3ου Νηπιαγωγείου και το ένα τμήμα του παραρτήματος του 5ου Νηπιαγωγείου, ενώ η 5η αίθουσα (μεγαλύτερη) δίπλα σε αυτές θα φιλοξενήσει τους μαθητές της Α’ Δημοτικού.

Τα παιδάκια όμως της Α’ Δημοτικού θα πρέπει να επισκέπτονται τα wc του 1ου ή του 2ου ορόφου, αφού τα wc του ισογείου δόθηκαν για χρήση μόνο από τα νηπιάκια.

Τα γραφεία του ισογείου θα μοιραστούν στα δύο σχολεία.

Οι οκτώ αίθουσες που απομένουν στον 1ο και το 2ο όροφο θα φιλοξενήσουν τους μαθητές του 6ου Δημοτικού.

Το προαύλιο θα είναι κοινό και θα χρησιμοποιείται σε διαφορετικές ώρες. 

Ενστάσεις κατέθεσε στη συζήτηση η δημοτική σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη αναλύοντας τα προβλήματα της συστέγασης τριών σχολείων, αλλά και διαφορετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων . Η δημοτική σύμβουλος των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, τόνισε ότι η ίδρυση του νέου 6ουΔημοτικού αν και σίγουρα θετική, θέτει τελικά νέους όρους σαρδελοποίησης στο μισθωμένο, μικρό κτίριο. Ανέφερε ότι στο δικό τους  σχεδιασμό για την αποσυμπίεση των σχολείων, θα ξεκινούσαν από την απομάκρυνση όσων νηπιαγωγείων συστεγάζονται με δημοτικά, διότι πιο εύκολα μπορεί να βρεθεί στέγη. Η απόφαση αυτή ήρθε ουσιαστικά αναγκαστικά, ανέφερε, αφού η δημοτική αρχή είχε εξαντλήσει τα τρία χρόνια για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής και δεν είχε βρει στέγη για τα προνήπια.

Η εισήγηση έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο με οριακής πλειοψηφίας απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (3-2) με ακόμη μία φορά χρήση της διπλής ψήφου του Προέδρου της κου Μ. Τράκα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.