Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 01:57

Από τη "μάχη" των ανακοινώσεων βγήκε ο... εμβολιασμός κατ' οίκον!


Και η μάχη των ανακοινώσεων και απαντήσεων συνεχίστηκε την Δευτέρα με τη δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" να ανταπαντά άμεσα στην απάντησητου Δημάρχου σχετικά με την εκστρατεία εμβολιασμού για το 4ο κύμα με αφορμή την αρχικήανακοίνωση της πρώτης. Ανακοίνωση στην ανακοίνωση και απάντηση στην απάντηση που μπορεί φυσικά κάποιες φορές να κουράζει τους αναγνώστες ακόμη και τα ηλεκτρονικά μέσα που οφείλουμε άπαξ και αναρτήσουμε την πρώτη να αναρτήσουμε και ότι ακολουθήσει, βγήκε όμως κάτι θετικό. Αργά το βράδυ η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την εκκίνηση των εμβολιασμών κατ' οίκον που ήταν ένα από τα κύρια σημεία που την παρότρυναν να αναλάβει πρωτοβουλία τα μέλη των "8ΠΡΤΟΑΣΕΩΝ" με την αρχική τους ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας.

 

 Ακολουθεί η τελευταία απάντηση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη":

 

“Την μπάλα στην εξέδρα” η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου και για την εκστρατεία των εμβολιασμών

 Η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου και στο σοβαρότατο θέμα της εκστρατείας των εμβολιασμών για το 4ο κύμα, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ενώ διαστρεβλώνει έννοιες και λέξεις προκειμένου να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη αδράνεια της.

Μπερδεύει την υποχρέωση που της επέβαλε ο νόμος την Άνοιξη του 2020: «οι δημοτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας να μεταφέρουν ευπαθείς ομάδες στα εμβολιαστικά κέντρα» με την νέα υπηρεσία που ενεργοποίησε μετά τις 5 Ιουλίου 2021 ο ΕΟΔΥ για την κατ´ οίκον εξυπηρέτηση των ατόμων, που έχουν δυσκολία μετακίνησης.

Μπερδεύει τους εμβολιασμούς, με τα ράπιντ τεστ που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στους Δήμους όλης της Ελλάδας.

Μπερδεύει την πρότασή μας για τηλεφωνική γραμμή πληροφόρησης με ένα post που έκανε στα social media.

Μπερδεύει τους «ωφελούμενους» επισιτιστικής βοήθειας του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας με τους ανθρώπους που έχουν αδυναμία να μετακινηθούν, όπως ένας άνθρωπος 40 χρόνων που έχει σπάσει το πόδι του.

Τέλος, μπερδεύει την φορά της ανισότητας μικρότερο - μεγαλύτερο όταν επικαλείται ότι ο δήμος Παπάγου Χολαργού «έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών στον Βόρειο Τομέα Αττικής, με 78%», όταν ο Μ.Ο. σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας στον Βόρειο Τομέα της Αττικής είναι 81,27%. Λες και αυτό θα την απάλλασσε από την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Είναι σίγουρο ότι η παράταξη «8 Προτάσεις», είναι απούσα από το δήμο που νομίζει ότι διαχειρίζεται η παράταξη του κ. Αποστολόπουλου. Εμείς ζούμε και κυκλοφορούμε σε έναν δήμο που σύμφωνα με τα δεδομένα της στατιστικής υπηρεσίας οι ηλικιωμένοι ανέρχονται στους 15.000, και όχι μόνο τα 500 μέλη του ΚΑΠΗ και οι ωφελούμενοι της επισιτιστικής βοήθειας.

Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή του κ. Αποστολόπουλου ανάρτησε μια άσχετη και αποπροσανατολιστική απάντηση στη ιστοσελίδα του Δήμου και στο Page του Facebook προκειμένου να κρύψει την αδράνειά της για μια ακόμη φορά, αποκρύπτοντας βέβαια την ίδια την αρχική ανακοίνωση μας, αντίθετα σε κάθε δεοντολογία, διότι τότε ο κάθε πολίτης θα είχε την ευκαιρία να καταλάβει ότι εμείς παρακινούμε την δημοτική αρχή για συμμετοχή στην νέα καμπάνια εμβολιασμών μέσω ενημερωτικής τηλεφωνική γραμμής, στην ανάπτυξη της νέας κατ’ οίκον υπηρεσίας του ΕΟΔΥ, όπως παρακινεί με επιστολή του και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας τον κ. Αποστολόπουλο τρεις ημέρες μετά από εμάς και με εβδομαδιαία ανακοίνωση προς τους δημότες των κρουσμάτων για την αποφυγή χαλάρωσης και εφησυχασμού, όπως και ψεκασμούς στους δημόσιους χώρους. Τότε μόνο ο κάθε πολίτης θα είχε την ευκαιρία να καταλάβει, ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα επισημαίνουμε.

Καλούμε πρώτα από όλα την δημοτική αρχή να μην χρησιμοποιεί ως καθεστώς της Βόρειας Κορέας τις επίσημες σελίδες του Δήμου στο διαδίκτυο και τα Social Media, διότι αυτά ανήκουν στους δημότες που τα πληρώνουν αδρά και έχουν κάθε δικαίωμα σφαιρικής και όχι μονόπλευρης πληροφόρησης.

Την καλούμε επίσης, αντί να υπεραμύνεται της παθητικής της αδράνειας, να ενεργοποιηθεί επιτέλους και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της, όπως την έχουμε παρακινήσει με πολλές ανακοινώσεις μας εδώ και πολύ καιρό και να μην βαφτίζει το ψάρι-κρέας προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες της.

Σημείωση: Ο κ. Αποστολόπουλος έχει ανεβάσει κάθε φωτογραφία που θα μπορούσε στα Social Media εκτός από τον εμβολιασμό του, σε αντίθεση με όλους τους άλλους δημάρχους της Ελλάδας και της Ευρώπης προκειμένου να δώσουν το καλό παράδειγμα στις τοπικές τους κοινωνίες. Τον καλούμε να το κάνει έστω και με καθυστέρηση.

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

 

 

Εμολιασμός κατ' οίκον

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με την αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ξεκινούν πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμών κατά του ιού covid -19. 
Οι ενδιαφερόμενοι ή ακόμα και συγγενείς ή συμπολίτες μας που γνωρίζουν άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες στα τηλέφωνα:
• 213.2002873-899 (Δευτέρα ως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00-14.00) ή στο 
• 15800 (Δευτέρα ως και Παρασκευή 09.00 – 22.00).
Για την ορθή καταγραφή του αιτήματος κατ’ οίκον εμβολιασμού οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τα κάτωθι στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο
2. Τηλέφωνο επικοινωνίας
3. Διεύθυνση κατοικίας
4. ΑΜΚA


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.