Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:36

Σηκώνει το γάντι ο Δημήτρης Τούτουζας


Σε απάντηση προχώρησε ο Δημήτρης Τούτουζας, επικεφαλής Συνδυασμού «Συν-Πολις Παπάγος-Χολαργός», μετά την επιθετική απάντηση του Δημάρχου Ηλία Απσοτολόπουλου στην ανακοίνωση του πρώτου για το θέμα των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2020. O κ. Τούτουζας μεταξύ άλλων καλεί το Δήμαρχο να είναι πιο συνεργατικός προς όφελος των συνδημοτών, και να αποφεύγει τις αμήχανες απαντήσεις στην κριτική που του γίνεται.

Διαβάστε την ανταπάντηση Τούτουζα που ακολουθεί:

Αγαπητέ κύριε Αποστολόπουλε,

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η κρίση σας σχετικά με την ενεργή συμμετοχή ή όχι του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εξαντλείται στην απουσία του από μία μόνο φιέστα σας!

Οι τοποθετήσεις μου στις συνεδριάσεις του συμβουλίου και οι παρεμβάσεις μου σε αυτό είναι συνεχείς και με συγκεκριμένη ατζέντα.

Ως εκ τούτου, η απουσία-διαμαρτυρία μου στην τελευταία συνεδρίαση κάθε άλλο παρά «ένδειξη απουσίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να φρεσκάρω και λίγο την μνήμη σας με μία ενδεικτική παράθεση των όσων έχουμε εισηγηθεί ως παράταξη, καθώς όπως φαίνεται δύο χρόνια τώρα όπως αναφέρατε στην επιστολή σας δεν έχετε ακούσει τίποτα!

Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, ένας από τους πρώτους τομείς που επλήγησαν ήταν οι επιχειρήσεις και αυτές αφορούσαν οι προτάσεις μας, με ενδεικτικές:

  • Αναβολή – παράταση καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπολειτουργούν, έως 31/8/2020.
  • Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν την λειτουργία τους, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
  • Απαλλαγή των μισθωμάτων κυλικείων και ζαχαροπλαστείων που εκμισθώνει ο δήμος για το διάστημα ολικής παύσης λειτουργίας τους.
  • Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παρέμειναν κλειστά τα σχολεία.

Ακόμα προτάσεις για:

  • Αγορά περιπολικού από τον δήμο και την προσφορά του στο ΑΤ Χολαργού, ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών
  • Ένταξη του δήμου μας στο Πρόγραμμα “ΔIEKΔIKOYME MAZI” της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με σκοπό να διευθετηθούν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία
  • Ένταξη στο Πρόγραμμα “myKEPlive”, ένα εξαιρετικό onlineεργαλείο για την εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
  • Συμμετοχή του δήμου μας στο Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», ένα ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που επιδιώκει την εξισορρόπηση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, για τις γυναίκες που το επιλέγουν

Καθώς και μία σειρά πολλών εισηγήσεων που αφορούν σε καλύτερη λειτουργία των σχολείων , των κοινόχρηστων χώρων του δήμου μας και πολλών άλλων θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι δεν αναφέρθηκα στην σύνταξη των εισηγήσεων που γίνεται όντως από τις υπηρεσίες του δήμου, τους ανθρώπους των οποίων τιμώ και εξαίρω για το έργο τους, αλλά για την διάρκεια της τοποθέτησης των παρατάξεων.

Και για τον λόγο αυτό ουδέποτε υπήρξαν αιχμές από μέρους μου για το έργο και τον ρόλο του ανθρωπίνου δυναμικού του δήμου, όπως εσείς θέλετε να παρουσιάσετε.

Σας καλώ λοιπόν και εγώ με την σειρά μου κύριε Αποστολόπουλε, αντί να προβαίνετε σε αμήχανες απαντήσεις στην κριτική που σας γίνεται, να ακολουθήσετε μία πιο συνεργατική προσέγγιση για το καλό των συνδημοτών μας.

 

Δημήτρης Τούτουζας

Επικεφαλής Συνδυασμού «Συν-Πολις Παπάγος-Χολαργός»


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.