Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 00:05

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Τα πεζοδρόμια  λένε την αλήθεια!


Άρθρο-άποψη έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Οικονόμου πρ. Αντιδήμαρχος Παπάγου και πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού σχετικά με την κατάσταση των πεζοδρομίων και των δρόμων της πόλης.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

Μπορεί να πει πολλά κάποιος για την απόδοση ενός δήμου και την αξιολόγηση μιας δημοτικής διοίκησης . Όμως πολλές φορές μια απλή βόλτα σε ένα δήμο μπορεί να δείξει την αλήθεια. Στην δική μας περίπτωση η κατάσταση των πεζοδρομίων, των δρόμων και των πάρκων μας ίσως να τα λέει όλα!

Πάνω από τα μισά πεζοδρόμια και δρόμοι στην πόλη έχουν λακκούβες και φθορές . Τα πάρκα μας επίσης, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης .

Πριν λίγες ημέρες γνωστή σε όλους συνδημότισσα μας σκόνταψε σε "μόνιμη"λακκούβα μπροστά στα ΚΕΠ Παπάγου με αποτέλεσμα να σπάσει τον αγκώνα της και να καταλήξει στο χειρουργείο!!!

Απαράδεκτη εικόνα για ένα δήμο που οι δημότες πληρώνουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη στο Λεκανοπέδιο .

Απαράδεκτη  εικόνα για ένα δήμο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει -όπως πολλοί δήμοι έκαναν- ευρωπαϊκές και δημόσιες χρηματοδοτήσεις για να αναβαθμίσει τους δημόσιους χώρους του.

Είναι προφανές ότι πρέπει  δώσουμε περισσότερα χρήματα για την αστική υποδομή στην πόλη μας . Αυτό προϋποθέτει  να αλλάξουμε προτεραιότητες ως Δήμος και ως διοίκηση. Περικόπτοντας άλλες  δαπάνες, κάνοντας εξοικονομήσεις  και αυξάνοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό για συντηρήσεις δρόμων ,πεζοδρομίων και δημόσιων χωρών .

Δυστυχώς ,αυτή την στιγμή δίνουμε  μόνο ένα μικρό ποσοστό του προϋπολογισμού μας για συντηρήσεις όταν θα μπορούσαμε να το αυξήσουμε σημαντικά.

Μια πόλη κρίνεται καταρχήν από την καθαριότητα της και ταυτόχρονα από την κατάσταση των δημόσιων χωρών της .

Και μια στοιχειώδης παροχή ενός δήμου προς τους δημότες είναι να μπορούν οι κάτοικοι να κυκλοφορούν  σε αυτή με άνεση και να χαίρονται  τους δημόσιους της χώρους .

Επομένως σε αυτό το θέμα δεν χωρούν δικαιολογίες .

Η συντήρηση και ανάπλαση σε δρόμους ,πρασιές και πεζοδρόμια οφείλει να γίνει προτεραιότητα για τον Δήμο Παπάγου Χολαργού .

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.