Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 23:14

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΠΑΓΟΥ: Διαδικτυακή συνάντηση με 5 σχολεία της Ευρώπης για το Erasmus+


Ο απολογισμός της διαδικτυακής «φιλοξενίας» των 5 συνεργαζόμενων της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Εσθονίας, της Σουηδίας και της Γερμανίας από το 2οΔημοτικό Παπάγου και τη Διευθύντρια κα Π. Κωστόγιαννη. Μία «φιλοξενία» αρκετή διαφορετική λόγω των περιοριστικών όρων της πανδημίας που όμως τα είχε όλα.

"Την εβδομάδα 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου 2021,  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, η τελευταία συνάντηση του Erasmus+ προγράμματος, “…esalutepertutti” καθώς οι επιδημιολογικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της με φυσική παρουσία. Οι μαθητές των 5 συνεργαζόμενων σχολείων από την Ιταλία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, ταξίδεψαν εικονικά στο σχολείο μας, σε μια συνάντηση διαφορετική από τις άλλες, που διοργανώσαμε εκπαιδευτικοί και μαθητές για τους εταίρους και φίλους μας.

Αυτή η συνάντηση τα είχε όλα κι ας ήταν διαδικτυακή, εκδηλώσεις καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, τραγούδια , χορούς, μαγειρέματα, παρουσιάσεις, παιχνίδια on line, σχεδιασμένα από εκπαιδευτικούς μας, εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη, κουίζ για τους ολυμπιακούς αγώνες. Δημιουργήσαμε  συνθέσεις φρούτων, υγιεινά ντόνατς με μήλα και γιαούρτι, μαγειρέψαμε ένα αρχαίο ελληνικό γλύκισμα -το παστέλι- , κάναμε πρωτότυπα πειράματα φυσικής, δείξαμε το συρτάκι και χορέψαμε όλοι μαζί στο τέλος και τόσα ακόμα …. Ένα γεμάτο πρόγραμμα που τους ενθουσίασε όλους!

Γίνονται αυτά εξ αποστάσεως; Κι όμως γίνονται όταν έχεις τόσο δραστήριους συναδέλφους και τόσο υπέροχους μαθητές! Ήταν μια φοβερή εμπειρία για τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς, αλλά παρά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η δράση αυτή, προτιμάμε τις συναντήσεις δια ζώσης όπου μοιραζόμαστε στιγμές και συναισθήματα με τη συγκίνηση και την ένταση που μόνο η ανθρώπινη επαφή προσφέρει!"

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Πηνελόπη Κωστόγιαννη

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.