Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 02:25

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 3η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το Ποδήλατο

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" για τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου: 

Σήμερα 3 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου, γιορτάζουμε και στηρίζουμε το μεταφορικό μέσο του μέλλοντος και την μετακίνηση σε ανθρώπινες πόλεις.

Οι Ευρωπαϊκές πόλεις σήμερα δαπανούν πάνω από ένα δις ευρώ για να μετατρέψουν τους δρόμους τους σε διαδρομές συνύπαρξης με ποδηλατολωρίδες. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη φτιάχνονται πάνω από 80 χιλιόμετρα διαδρομών ποδηλάτου. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί γενναία υποδομές ποδηλάτου.

Επιδίωξη είναι να γίνουν οι πόλεις πιο φιλικές στον άνθρωπο και πιο υγιεινές, πιο ασφαλείς με πιο δίκαιες και αξιόπιστες μετακινήσεις.

Η παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» διεκδικεί ως ιδρυτική της αξία την Βιώσιμη Κινητικότητα, την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση πεζών και ποδηλατών και τις εναλλακτικές μετακινήσεις.

Διεκδικούμε σχεδόν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων προς τα σχολεία, του αθλητικούς χώρους και τους σταθμούς μετεπιβίβασης ΜΜΜ σε όλους τους μεγάλους δρόμους του δήμου μας.

Ο λόγος που βάζουμε τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο σε πρώτη προτεραιότητα είναι η επιδίωξη μας για μια πιο φιλική και ανθρώπινη γειτονιά

Με μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα, με λιγότερους θορύβους, με πιο αξιόπιστες, ήπιες και ασφαλείς μετακινήσεις, με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους, με λιγότερες απαιτήσεις για χώρους στάθμευσης.Με πιο ζωντανές τις τοπικές αγορές, με περισσότερη καθημερινή άσκηση των κατοίκων και με την ενίσχυση της κοινωνικότητας στους δημόσιους χώρους.

Ιδιαίτερα επιδιώκουμε την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους.

Η 3η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα για το Ποδήλατο μας δίνει την δυνατότητα ενός απολογισμού που δυστυχώς στο Δήμο μας είναι αρνητικός,καθώς καταργήθηκε και ο μοναδικός ποδηλατόδρομος που διαθέταμε και μας αφυπνίζει για πιο δυναμικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις.

#WorldBicycleDay

 

«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.