Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:46

Με ένα επιπλέον παράρτημα θα λειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία στο Χολαργό


Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσουν τα παραρτήματα των Νηπιαγωγείων που λειτούργησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-2021 κατά την υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου για την προσχολική εκπαίδευση που ξεκινά πλέον από τα 4 χρόνια. Με ακραία περίπτωση αυτή του 5ουΝηπιαγωγείου Χολαργού που τα παιδιά μετακινούνται, ευτυχώς με σχολικό, ακόμη και 2 χιλιόμετρα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δηλαδή το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο συγκέντρωσε εγγραφές 83 παιδιών καθαρά για τέσσερα τμήματα που δείχνει ότι η περιοχή που καλύπτει έχει ανάγκη δημιουργίας νέου σχολείου. 

Στην εικόνα, αυτή φέτος όμως θα προστεθεί ένα ακόμη παράρτημα για το 2οΝηπιαγωγείο Χολαργού, στο οποίο παρουσιάστηκαν φέτος 17 περισσότερα παιδιά, βάσει των ορίων του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα παιδιά δεν μπορούν να μετακινηθούν υπηρεσιακά σε άλλο σχολείο, αν δεν συναινεί ο γονέας, εκτός και αν πρόκειται για νεοϊδρυθέν σχολείο, όπως θα γίνει με την περίπτωση των μαθητών του 6ουΔημοτικού Χολαργού.

Έτσι, αναζητείται η τέταρτη αίθουσα που θα στεγάσει το επιπλέον τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου, αφού το κτίριο διαθέτει μόνο τρεις. Συζητιέται η δημιουργία τμήματος είτε μέσα στον παρακείμενο Παιδικό Σταθμό. Είτε μέσα στο συγκρότημα των γειτονικών Δημοτικών, με δεδομένο ότι θα αδειάσουν αίθουσες με τη λειτουργία του 6ουΔημοτικού. Είτε και μέσα στο Πολωνικό μαζί με το 3ο Νηπιαγωγείο, και το παράρτημα του 5ου Νηπιαγωγείου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα θέματα αυτά λογικά θα πρέπει να λυθούν εντός του καλοκαιριού. Όπως και να έχει το θέμα της διατήρησης των παραρτημάτων στα 1ο, 2ο Παπάγου και 5ο Χολαργού, πολύ περισσότερο και η πρόσθεση ενός ακόμη από το 2ο Χολαργού δε βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της προσχολικής εκπαίδευσης, αφού δεν διαθέτει μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών, δε διαθέτει σταθερή στέγη και φυσικά παραμένει αν όχι επεκτείνεται η συστέγαση Νηπιαγωγείων-Δημοτικών και τώρα ίσως και προσχολικής αγωγής, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας όλων των σχολείων. 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.