Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 18:35

Πρότυπο ποδηλατόδρομο σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή στο αλσάκι της Αγίας Σκέπης


Πρότυπο πάρκο, με πρότυπο ποδηλατόδρομο, και σύγχρονη παιδική χαρά προγραμματίζει η δημοτική αρχή να δημιουργήσει στην Αγία Σκέπη στο χώρο όπου παλαιότερα φιλοξενούνταν οι δεξιώσεις. Αυτό απάντησε ο Δήμαρχος Ηλ. Αποστολόπουλος σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου Ν. Χαμηλοθώρη.

Συγκεκριμένα η κα Χαμηλοθώρη ρώτησε γιατί παραμένει περιφραγμένος ο χώρος του αλσυλλίου κάτω από το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης. Στο χώρο συν τοις άλλοις υπάρχουν μέσα ρημαγμένες-εγκαταλειμμένες κατασκευές, οι οποίες αποτελούν και εστίες ρύπανσης. Ανέφερε ότι στο ρυμοτομικό σχέδιο της Κοινότητας καταγράφεται ως ένας κοινόχρηστος πράσινος χώρος. Άρα ένας χώρος που θα πρέπει να είναι ελεύθερος και προσβάσιμος για τους δημότες.

Ο Δήμαρχος απαντώντας, εξήγησε ότι: «ο τελευταίος ενοικιαστής που είχε μία μίσθωση μακροχρόνια, αποφάσισε να αποχωρήσει από το χώρο, αφήνοντας βέβαια ένα τεράστιο χρέος στο Δήμο που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε, παρ' όλο που κερδίσαμε αγωγές, παρ' όλο που κάναμε διαταγές πληρωμής, δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας από πίσω που να έχει κάποια ακίνητη περιουσία για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτά τα οφειλόμενα. Φανταστείτε, λοιπόν, όταν έφυγε ο Σαμαρτζής από εκεί για σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να μισθώσουν το συγκεκριμένο χώρο, να ξανακάνουν δηλαδή, έτσι, ένα χώρο για γάμους, ένα χώρο, ένα μπαράκι, ένα χώρο για εκδηλώσεις. Σας πληροφορώ ότι είχαμε δεκάδες κρούσεις. Εμείς αποφασίσαμε όμως ότι αυτός είναι ένας κοινόχρηστος χώρος, ο οποίος θέλουμε να τον αποδώσουμε στους πολίτες. Άσχετα αν στο ρυμοτομικό που λέτε λέει ότι μπορεί να κατασκευαστεί ένα κτίριο εκεί μέσα, γιατί δεν ξέρω αν το γνωρίζετε,τορυμοτομικόδενλέειότιείναιαπλάκοινόχρηστοςχώρος.Λέειότιμπορείναγίνειεκείένα κοινοτικό κατάστημα, κάπως έτσι το λέει.

Παρ' όλα αυτά εμείς, η άποψή μας είναι ότι στο συγκεκριμένο χώρο θέλουμε να κάνουμε ένα πρότυπο πάρκο, ένα πρότυπο ποδηλατόδρομο, μία παιδική χαρά, κάτι σύγχρονο και γι' αυτό το λόγο έχουμε καταθέσει και πρόταση στο ΣΠΑΥ, γιατί μας είχε ζητηθεί από το ΣΠΑΥ να του υποδείξουμε κάποιο χώρο στον οποίο θα μπορέσουμε να κάνουμε ανάπλαση και γνωρίζω ότι ο ΣΠΑΥ το έχει καταθέσει στο "Αντώνης Τρίτσης".

Αρα, πρόκειται για έναν χώρο τον οποίο θέλουμε να τον αναβαθμίσουμε στο μέλλον. Σήμερα όμως το να φύγουν τα συρματοπλέγματα και να τον ανοίξουμε που λέτε, δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για μία κίνηση η οποία θα παρέχει ασφάλεια και έτσι όπως είναι έντονες οι φυλλωσιές και αρκετά προστατευμένος ο χώρος δεν θα μαζεύονται εκεί άτομα τα οποία κάνουν, έτσι, διάφορες παράνομες ενέργειες. Και σήμερα τις κάνουν, αλλά αν το ανοίξουμε υποθέτω θα τις κάνουν σε πολύ μεγαλύτεροβαθμό».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.