Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 15:37

3... 2...1... Ανοίγουν τα σχολεία!


Και ναι μπορεί να είμαστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά τώρα ανοίγουν ξανά τα σχολεία! Μέσα σε αυτή την τόσο περίεργη χρονιά της πανδημίας και της διαρκούς καραντίνας τελικά έφτασε η ώρα μετά από τέσσερις μήνες σχεδόν να ακουστεί ξανά το κουδούνι και να γεμίσουν παιδιά, αλλά με μέτρα, τα σχολικά κτίρια.
 
Η αντίστροφη μέτρηση για τη δια ζώσης λειτουργία των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων, είναι γεγονός με τα σχολεία του Δήμου μας να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, σε καθαρούς και υγειονομικά ασφαλείς χώρους.
 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δημαρχείο εν όψει της επαναλειτουργίας το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, με αυξημένο ωράριο εργασίας και με την πρόσληψη από τον Δήμο, τεσσάρων επιπλέον ατόμων, έχει ήδη φροντίσει για τον σχολαστικό καθαρισμό, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ παράλληλα οι σχολικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με μάσκες και αντισηπτικά διαλύματα.
 
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, φρόντισε επιπλέον για τη διενέργεια ελέγχων (test Covid-19) σε όλο το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων (φύλακες και προσωπικό καθαριότητας), ώστε με ασφάλεια να επιστρέψουν στην εργασία τους.
 
Όλοι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος του self test. Το οποίο θα επαναλαμβάνεται κάθε Πέμπτη και Δευτέρα με το τεστ να έχει διενεργηθεί μέσα στο προηγούμενο 24ωρο κάθε φορά.

Οι γονείς των ανηλίκων μαθητών θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/, να συμπληρώσουν τη σχολική κάρτα COVID-19 και να εκτυπώσουν το αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19, οι γονείς των μαθητών μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο και να το συμπληρώνουν χειρόγραφα, είτε από το γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, είτε από την είσοδο του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός), κατά τις παρακάτω ώρες και ημέρες:

Δευτέρα έως Παρασκευή  

  • 09:00 έως 14:00 από το Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής
  • 14:00 έως 20:00 από την είσοδο του Δημαρχείου.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.