Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 16:11

8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: "Και στη γειτονιά γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά"


Με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:
 
Και στη γειτονιά γιορτάζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά
 
Η εργασία είναι το προσωπικό αποτύπωμα του ανθρώπου σ΄ αυτή τη ζωή και είναι δικαίωμα. Γι αυτό παλεύουμε σε κάθε χώρο. Για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την αμοιβή.
Η δημοτική παράταξη «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς θυμίζει ότι οι αγώνες δεν τελείωσαν το 1886. Σε μια εποχή, ειδκά που η χώρα μας μαστίζεται από τα ψηλότερα επίπεδα ανεργίας πανευρωπαϊκά, και τα μνημόνια, οι πανδημίες και νεοφιλελεύθερες εμμονές απειλούν και προσβάλουν το Ευρωπαϊκο Εργασιακό Κεκτημένο, είναι καθήκον όλων και της τοπικής κοινωνίας μας, να ανεβάσουμε το πήχη των απαιτήσεων.
Με ολοκληρωμένα σχέδια τοπικής ανάπτυξης να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) και υπεραξία για υψηλούς μισθούς.
Με τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης να βελτιώσουμε τις δεξιότητες επαγγελματιών, εργαζομένων και νέων, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες και πιο ψηλούς μισθούς.
Με την βιώσιμη κινητικότητα (ΜΜΜ και Bike to Work) να πετύχουμε πιο υγιεινούς όρους ζωής με λιγότερο κόστος μεταφοράς από και προς την εργασία, σε χρήμα και σε χρόνο.
Με μία ολιστική αντίληψη προληπτικής και συμβουλευτικής ιατρικής να τους δώσουμε την προστασία που χρειάζονται για να εργαστούν με άνεση.
Με την ενεργό γήρανση και το δικαίωμα του ανθρώπου να δημιουργεί μέχρι το τέλος της ζωής του.
Οι αγώνες για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για την υποστήριξη του εργαζομένου και στη γειτονιά δεν σταματούν. Θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται.
«8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη»

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.