Σάββατο, 15 Μαϊος 2021 03:42

Τραπεζάκια έξι ατόμων... έξω από Δευτέρα χωρίς μουσική μέχρι τις 22.45!


Aνοίγει σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου, η εστίαση, και με σύμμαχο τον καλό καιρό βγαίνουν τα τραπεζάκια έξω, με όλους τους κανόνες ασφαλείας, και χωρίς «after» καθώς εστιατόρια και μπαρ θα κατεβάζουν τα ρολά  στις 22:45.

Εξάλλου, οι πελάτες, - κυρίως των μπαρ - που στις 23.00 θα πρέπει να βρίσκονται σπίτι, θα απολαμβάνουν το ποτό τους χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

Οι μαγαζάτορες οφείλουν να απολυμαίνουν τους καταλόγους κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, να υπάρχει απολυμαντικό προϊόν ανά τραπέζι, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, καθώς και η τήρηση των αποστάσεων των τραπεζοκαθισμάτων. Θα μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ` οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίαςχωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Αναλυτικά τα μέτρα

Συγκεκριμένα, για την εστίαση – από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 – π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering [πλην φοιτητικών εστιατορίων] προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτική η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο,

β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών,

γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους:

– Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

– Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

– Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι

– Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής

– Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό

– Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

– Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται και μετά το πέρας της λοιπής λειτουργίας, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

– Λειτουργία καταστημάτων με άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός στοών, εμπορικών κέντρων, υπεραστικών σταθμών και αεροδρομίων μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και διανομής προϊόντων (delivery).


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.