Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 15:46

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν οι Παπαγιώτες ωριμάσουν θα αλλάξουμε το σύστημα της καθαριότητας


Στους Παπαγιώτες επέρριψε ο Δήμαρχος τις ευθύνες για τη μη αντικατάσταση των ιδιωτικών κάδων απορριμμάτων στην Κοινότητα Παπάγου. Ένα σύστημα που αυξάνει τα κόστη αποκομιδής των απορριμμάτων και κατ επέκταση τα δημοτικά τέλη, ελλοχεύει κινδύνους για τους εργαζόμενους και επιβραδύνει τα δρομολόγια.

«Όταν οι κάτοικοι θα είναι ώριμοι και θα θέλουν να αλλάξουν τα πρόπερ που έχουν στου Παπάγου και να βάλουμε τροχήλατους κάδους θα το κάνουμε με μεγαλύτερη ένταση», απάντησε ο Η. Αποστολόπουλος σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου Μ. Σιώτου. «Δε θα πάμε να τσακωθούμε μαζί τους. Ή να επιβάλουμε την άποψη μας», συμπλήρωσε.

Συγκεκριμένα η Μ. Σιώτου ρώτησε κατά τη διαδικασία των εκτός ημερησίας διάταξης ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Θα ήθελανα μας ενημερώστε τι θα κάνετε με το θέμα των ιδιωτικώνκάδων ειδικά στην κοινότητα Παπάγου. Στο επιχειρησιακό του 2015 έχετε κάνει τη διαπίστωση των προβλημάτων από αυτή την κατάσταση, να θυμήσω ότι αναφέρετε και ορθώς,το υγειονομικό πρόβλημα για τους εργαζομένους, την καθυστέρηση της αποκομιδής και την τεράστια αύξηση κόστους σε όλους τους Δημότες. Οι σταθεροί κάδοι στον Δήμο το 2015 ήταν 1.578 και σήμερα 2021 έξι χρόνια μετά παραμένουν οι 1.432. Με αυτό τον ρυθμό σκοπεύετε να συνεχίσετε την αντικατάστασή τους;Τιχρονοδιάγραμμα έχετε θέσει»;

Ο Δήμαρχος απαντώντας ανέφερε ότι: «Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τη φωνή των κατοίκων. Όταν οι κάτοικοι θα είναι ώριμοι και θα θέλουν να αλλάξουν τα πρόπερ που έχουν στο Παπάγου και να βάλουμε τροχήλατους κάδους θα το κάνουμε με μεγαλύτερη ένταση Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε και μία καμπάνια να προτρέπουμε τον κόσμο. Εμείς όμως ακούμε την τοπική κοινωνία, δε θα πάμε να τσακωθούμε μαζί τους. Ή να επιβάλουμε την άποψη μας. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν κι άλλοι Δήμοι που δουλεύουν έτσι. Μη νομίζετε όμως ότι αντικαθιστώντας με μικρό τροχήλατο κάδο θα αλλάξει το οικονομικό αντικείμενο. Και σε μια κηπούπολη δεν ταιριάζει σε μικρά δρομάκια να βάλουμε κάδους μεγάλους των 1100 λίτρων αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με μικρούς τροχήλατους των 180-240 λίτρων».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.