Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:08

Νέα παύση εργασιών στο 1ο Λύκειο Χολαργού


Σε γιοφύρι της Άρτας εξελίσσεται το έργο του 1ου Λυκείου Χολαργού. Για δεύτερη φορά με αίτημα της η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε την παύση των εργασιών για όσο διάστημα τα παιδιά βρίσκονται σε δια ζώσης διδασκαλία και σίγουρα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, ο σύλλογος διδασκόντων ζήτησε να βρίσκονται και οι τρεις τάξεις του σχολείου στο κτίριο της Καραϊσκάκη, οπότε θα έπρεπε να είναι σε χρήση και τα δύο κτίρια.

Σχετικό ερώτημα κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη για να πάρει την παραπάνω απάντηση. Όσο για το νέο χρονοδιάγραμμα που ζήτησε, αναφέροντας ότι ούτως ή άλλως το έργο είναι ήδη εκτός χρόνων, αφού θα έπρεπε να ολοκληρώνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο, πράγμα ανέφικτο με τους ρυθμούς του εργολάβου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι θα ζητηθεί νέο χρονοδιάγραμμα από τον εργολάβο μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες, ο οποίος φυσικά θα αιτηθεί και παράτασης.

Στην πράξη, λοιπόν, αποδείχθηκε όλος ο λάθος χειρισμός της δημοτικής αρχής για ένα τόσο μεγάλο έργο, που εξ αρχής επέμενε και συνεχίζει, ότι οι εργασίες πρέπει να γίνονται με τα παιδιά μέσα στο σχολείο. Μία απόφαση που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις από τους γονείς. Ήταν η αφορμή για τις καταλήψεις στο Γυμνάσιο, όπου φιλοξενήθηκε το Λύκειο. Ένας τελικά λάθος σχεδιασμός του Δημάρχου που απορρίπτεται στην πράξη.

Όσο για το πότε θα παραδοθεί το σχολείο τελειωμένο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς παραμένει εντελώς άγνωστο, αφού ούτε το lockdownδεν αξιοποιήθηκε στην ολοκλήρωση του.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.