Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 05:01

Νέα εμπλοκή για την ανέγερση σχολείου στο ερειπωμένο κτίριο της Κλειούς


Ένας λάθος της Τεχνικής Υπηρεσίας που έρχεται από τον… προηγούμενο αιώνα, το μακρινό 1999 και η αδράνεια όλων των δημοτικών αρχών από τότε, στέκεται ικανό ακόμη και σήμερα για να μπλοκάρει η κατασκευή ενός νέου σχολείου στην πιο πυκνοκατοικημένη ζώνη του δήμου. Ο λόγος για το διπλό ακίνητο ανάμεσα στις οδούς Κλειούς και Ευτέρπης, το παλιό σχολείο Νικολόπουλου και το γηπεδάκι μπάσκετ.

Το λάθος στη δήλωση στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ότι το διπλό ακίνητο που είχε ήδη απαλλοτριωθεί από την ΚΤΥΠ στη δεκαετία του 1980, αποτελούσε ιδιοκτησία του τότε Δήμου Χολαργού, φάνηκε να λύνεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Νοεμβρίου. Όταν με ικανοποίηση Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έβαλαν το θέμα της διόρθωσης με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος». Δηλώνοντας ότι ήταν σε συνεννόηση οι δύο νομικές υπηρεσίες και είχαν προτείνει αυτή τη λύση ως την αμεσότερη. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αφού δόθηκε έντονα η εντύπωση ότι το πρόβλημα αποτελούσε παρελθόν, η συζήτηση προχώρησε μάλιστα με σχέδια για την επόμενη μέρα. Τι σχολείο θα αναγερθεί Δημοτικό ή Νηπιαγωγείο, ή και τα δύο και αν πρέπει να φύγει ο υποσταθμός της ΔΕΗ ή όχι.

Αυτή ήταν η λύση που είχε βρει η Δημοτική Αρχή μετά από πέντε χρόνια θητείας. Υπολόγιζε όμως τελικά, χωρίς τον… «ξενοδόχο». Διότι πολύ απλά, για να θεωρείται ληγμένη μία τέτοια διαδικασία, προϋποθέτει να έχει ήδη συμφωνήσει ο άνθρωπος που αποφασίζει. Στην ερώτηση που δέχθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, όταν ζήτησε η Δημοτική Σύμβουλος Ν. Χαμηλοθώρη να ενημερωθεί για την πορεία αυτής της διαδικασίας, κ. Αποστολόπουλος απάντησε ότι η Υποθυκοφύλακας απέρριψε το αίτημα του Δήμου και δήλωσε ότι η ΚΤΥΠ θα πρέπει να κινηθεί δικαστικά…

Δεκαπέντε χρόνια χρειάστηκαν για να εντοπιστεί το λάθος στη δήλωση. Συν έξι χρόνια για να αποφασιστεί μία τελικά λάθος νομική διαδικασία και τώρα ξεκινά ο δικαστικός δρόμος, ο οποίος στην Ελλάδα έχει το γνωστό μήκος! Την ώρα που για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει, όπως δείχνουν οι εγγραφές, το παράρτημα του 5ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο της Ναυαρίνου με τα νήπια και προνήπια να μεταφέρονται κάπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη γειτονιά τους.

Eύστοχα και προφητικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Ρεμούνδος είχε τονίσει: «oπρογραμματισμός σας είναι έωλος, φαίνεται από τους χρόνους που ακολουθείτε, έξι χρόνια να γίνει από τη Νομική Υπηρεσία της ΚΤΥΠ σε συνεννόηση με το Δήμο μας μια διαχείριση, για να φανεί πού είναι το ακίνητο, δηλαδή το αυτονόητο. Ε, έτσι θέλετε 150 χρόνια για να φτιάξετε το σχολείο».


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.